'Het wordt mega!'

Romain Grosjean binnenkort achter het stuur van een Mercedes F1-bolide

Romain Grosjean die tijdens de Grand Prix van Bahrein een horrorcrash meemaakte die er voor zorgde dat hij de laatste twee races van het F1-seizoen niet kon rijden, kruipt binnenkort achter het stuur van een Mercedes Formule 1 wagen om zijn carrière in de koningsklasse van de autosport op een goede manier te kunnen afsluiten.

Romain Grosjean binnenkort achter het stuur van een Mercedes F1-bolide
© Social media | Romain Grosjean laat zien dat zijn handen goed genezen.

Grosjean onthulde tijdens een Twitch stream dat hij contact heeft gehad met Mercedes teambaas Toto Wolff. Ze zouden gesproken hebben over een afscheidstest voor de Fransman. In de nadagen van zijn incident bood Wolff al publiekelijk aan om een afscheidstest aan te bieden voor Grosjean. En nu heeft Grosjean dus onthuld dat hij daadwerkelijk al contact heeft gehad met Wolff over dit aanbod.

Toen Grosjean tijdens zijn Twitchstream werd gevraagd of er al contact was geweest antwoordde hij: "Ja, ja dat heeft hij. Ik heb een telefoontje met ze (Mercedes) gehad en we zijn het plan aan het afronden.” Hij voegde toe dat het ‘mega’ gaat worden."

Ook sprak Grosjean ergens anders over met zijn volgers op Twitch. Toen hij werd gevraagd naar wie volgens hem rookie van het jaar zou gaan worden antwoordde hij: "Yuki Tsnunoda zal zeker rookie van het jaar worden."

Verrassend is dat hij dus niet denk dat de twee rookies bij zijn voormalige team het beter gaan doen. Maar de tienvoudig podium finisher denkt dus dat de jonge Japanner het goed zal gaan doen. Hij had zelfs een goed woordje over voor Tsunoda: "Ik vind het erg getalenteerde jongen, hij is erg aardig en ik denk dat hij goed zal presteren in de Formule 1."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Crash Romain GrosjeanF1 nieuws 2021Formule 1 2021Mercedes F1Romain GrosjeanYuki Tsunoda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.