Grindbakken op Silverstone zijn dit jaar iets groter gemaakt

Grindbakken op Silverstone zijn dit jaar iets groter gemaakt
© Renault F1

Het circuit van Silverstone heeft een kleine make-over gekregen. Er is niet alleen een nieuwe asfaltlaag aangebracht, maar ook zijn er enkele grindbakken iets breder worden. Dit om tracklimit-toestanden zoveel mogelijk te voorkomen en het 'ouderwetse' racen terug te brengen.

Je hoort het de laatste jaren niet meer, maar dit jaar heeft Silverstone een soort primeur. Enkele grindbakken op het Britse circuit zijn iets verbreed. Feitelijk is de baan iets smaller gemaakt en de groene strook die voorafgaat aan de grindbakken smaller gemaakt. Het betreft de de bocht Luffield en de uitloopstrook na de bochtencombinatie Maggots en Becketts.

De verschillen zijn niet enorm te noemen, maar groot genoeg om het de Formule 1 coureurs op hoge snelheid minder makkelijk te maken om over de witte lijn te gaan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.