Grindbakken op Silverstone zijn dit jaar iets groter gemaakt

Het circuit van Silverstone heeft een kleine make-over gekregen. Er is niet alleen een nieuwe asfaltlaag aangebracht, maar ook zijn er enkele grindbakken iets breder worden. Dit om tracklimit-toestanden zoveel mogelijk te voorkomen en het 'ouderwetse' racen terug te brengen.

Grindbakken op Silverstone zijn dit jaar iets groter gemaakt
© Renault F1

Je hoort het de laatste jaren niet meer, maar dit jaar heeft Silverstone een soort primeur. Enkele grindbakken op het Britse circuit zijn iets verbreed. Feitelijk is de baan iets smaller gemaakt en de groene strook die voorafgaat aan de grindbakken smaller gemaakt. Het betreft de de bocht Luffield en de uitloopstrook na de bochtencombinatie Maggots en Becketts.

De verschillen zijn niet enorm te noemen, maar groot genoeg om het de Formule 1 coureurs op hoge snelheid minder makkelijk te maken om over de witte lijn te gaan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.