Grindbakken op Silverstone zijn dit jaar iets groter gemaakt

Het circuit van Silverstone heeft een kleine make-over gekregen. Er is niet alleen een nieuwe asfaltlaag aangebracht, maar ook zijn er enkele grindbakken iets breder worden. Dit om tracklimit-toestanden zoveel mogelijk te voorkomen en het 'ouderwetse' racen terug te brengen.

Grindbakken op Silverstone zijn dit jaar iets groter gemaakt
© Renault F1

Je hoort het de laatste jaren niet meer, maar dit jaar heeft Silverstone een soort primeur. Enkele grindbakken op het Britse circuit zijn iets verbreed. Feitelijk is de baan iets smaller gemaakt en de groene strook die voorafgaat aan de grindbakken smaller gemaakt. Het betreft de de bocht Luffield en de uitloopstrook na de bochtencombinatie Maggots en Becketts.

De verschillen zijn niet enorm te noemen, maar groot genoeg om het de Formule 1 coureurs op hoge snelheid minder makkelijk te maken om over de witte lijn te gaan.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET