Gridstraf Brazilië voor Daniel Ricciardo bevestigd

Het zit de Australische Red Bull-coureur niet mee. Na een gridstraf in Mexico zal Daniel Ricciardo er ook in Brazilië aan moeten geloven. Dr. Helmut Marko heeft tegenover de Duitse media bevestigd dat Daniel Ricciardo opnieuw een nieuwe motor zal krijgen en daarmee zal de teamgenoot van Max Verstappen ook in Brazilië achteruit worden gezet op de startgrid.

Gridstraf Brazilië voor Daniel Ricciardo bevestigd
Foto: Daniel Ricciardo #3 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Terwijl Ricciardo in Mexico een splinter nieuwe motor had gekregen viel hij desondanks uit met motorproblemen. Hierdoor zal zijn RB13 opnieuw voorzien worden van een nieuwe motor. "Daniel [Ricciardo, red.] heeft wederom een nieuwe motor nodig en dat heeft tot gevolg dat er weer een gridstraf volgt", aldus Helmut Marko tegenover Auto Motor und Sport.

Het heeft er alle schijn van dat de gremlins momenteel Daniel Ricciardo op de korrel hebben. Max Verstappen kent sinds de tweede helft een beter seizoen dan de Australiër.

De Grand Prix van Brazilië begint vrijdag 10 november met de eerste training om 13:00 uur Nederlandse tijd.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET