VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Grand Prix van Portugal misschien toch zonder publiek

Grand Prix van Portugal misschien toch zonder publiek
Eerste Portugese F1 Grand Prix in 24 jaar mogelijk toch zonder publiek

Het lijkt er op dat de Portugese autoriteiten het besluit om toeschouwers toe te laten tot het GP-weekend in Portimão in gaan trekken. De situatie rond de oplopend aantal besmettingen met Covid-19 dreigt roet in het eten te gooien van de organisatie van de Portugese Grand Prix.

Niet alleen in Nederland loopt het aantal besmettingen met Covid-19 snel op. Ook in de rest van Europa komt het ziekmakende virus op hoog tempo terug. Ook in Portugal hebben de autoriteiten hun zorgen geuit. Dat maakt persbureau Reuters bekend. Daarom bereiden de Portugese autoriteiten zich voor om het besluit over de toelating van toeschouwers tot sport- en openbare evenementen, waaronder de nationale Grand Prix, die komend weekend op het circuit van Portimão wordt gehouden, te heroverwegen.

Er is nog geen officiële beslissing genomen, vooral omdat er al tienduizenden F1-tickets zijn verkocht voor de race, die aanstaande zondag 14:10 uur (Nederlandse wintertijd) start. Volgens de informatie van Reuters wordt er ook gekeken om het aantal toeschouwers terug te schroeven. Daarnaast wordt er eerst per regio bekeken of de maat

Eerder deze week voerde de Portugese autoriteiten verscherpte noodmaatregelen door. Openbare bijeenkomsten van meer dan vijf personen zijn nu verboden en buitenshuis zijn mondkapjes verplicht. Mogelijk komen daar nu ook verboden op het bezoeken van evenementen en sportwedstrijden bij. Echter ligt dat nog niet vast, omdat men eerst per regio gaat beoordelen of een dergelijke maatregelen noodzakelijk wordt geacht.

Op dit moment is het enige positieve dat de zuidelijke-regio Algarve, waar het circuit van Portimão legen is, ver verwijderd is van brandhaarden zoals bijvoorbeeld de hoofdstad Lisabon.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.