Grand Prix van Nederland hangt nog steeds tussen wal en schip

Er heerst momenteel grote onzekerheid over het Formule 1-seizoen en wanneer de eerste Grand Prix van 2020 kan worden verreden. Nadat eerst China en vandaag ook Australië, Bahrein en Vietnam vanwege het coronavirus van de kalender zijn gevallen, is de Grand Prix van Nederland de eerste - nog niet geannuleerde - Formule 1-race op de kalender. Maar schijn bedriegt, want de kans dat de Dutch GP doorgaat, lijkt steeds kleiner te worden.

Grand Prix van Nederland hangt nog steeds tussen wal en schip
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vanmiddag was er even onduidelijkheid in de informatie die werd vrijgegeven door de Formule 1 en de FIA. De tegenstrijdigheid was dat de FIA het over 1 mei had, terwijl op de officiële website van de sport werd gesproken over eind mei. Het betrof de datum of de periode wanneer men hoopte het seizoen alsnog van te start te laten gaan. Het gaat nu dus om eind mei en dat betekent nog niet dat de Grand Prix van Nederland per se niet doorgaat. De situatie kan, ook al is dan niet erg waarschijnlijk, snel verbeteren, dus de sport en de FIA houden alle opties voor Zandvoort, Barcelona en Monaco nog open.

"Op dit moment is het voor ons ook onduidelijk wat er gaat gebeuren", aldus sportief directeur Jan Lammers in gesprek met NUsport. "Wij zijn in afwachting van een bericht van de FOM. Op dit moment kunnen we er verder weinig over zeggen. Het heeft geen zin om allerlei scenario's te gaan bespreken." Het was voormalig Formule 1-coureur was het ook opgevallen dat er tegenstrijdige informatie werd vrijgegeven door de Formule 1 en de FIA. "Het is voor ons net zo verwarrend. Het coronavirus heeft grip op de wereld en ook op de situatie in Nederland", aldus Lammers.

Er rest ons niets anders dan rustig af te wachten hoe de situatie rond het coronavirus zich gaat ontwikkelen en hoe snel het longvirus de kop wordt ingedrukt. Op dit moment is niets zeker, maar veel hangt af van hoe serieus de pandemie wordt genomen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP NederlandF1 GP Nederland 2020Jan Lammers
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.