VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Grand Prix van België voorlopig uitgesteld door maatregelen overheid

Grand Prix van België voorlopig uitgesteld door maatregelen overheid
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van België wordt door Nederlandse Formule 1-fans gezien als een thuisrace voor Max Verstappen. Maar ook de tweede thuisrace - na de Dutch GP - van Verstappen is voorlopig op ijs gezet door de Belgische overheid: Tot eind augustus geen grote evenementen. Dat is een van de maatregelen die woensdag bekend werden gemaakt.

Dit betekent concreet dat de Grand Prix van België, die op zondag 30 augustus verreden moet worden, voorlopig uitgesteld wordt. Dit is nog niet officieel, maar gezien de nieuwe maatregelen van de Belgische overheid lijkt ook de Formule 1-race in de Ardennen slachtoffer te worden van de coronacrisis.

Kaartverkoop stopgezet

De organisatie achter de Grand Prix van België heeft woensdagavond laten weten dat de kaart verkoop met onmiddellijke ingang voorlopig is stopgezet. Verder kan de organisatie zich helemaal vinden in het besluit van de Belgische overheid: "De gezondheid van iedereen staat voorop."

Datum Franse GP staat ook te wankelen

Momenteel staat de Grand Prix van Frankrijk nog bovenaan de F1-kalender, maar ook dat GP-weekend staat te wankelen. Na Frankrijk moet Oostenrijk volgen en daar heeft de organisatie, evenals een woordvoerder van de overheid laten weten dat men open staat voor een dubbele race zonder publiek. En hetzelfde geldt voor de Grand Prix op Silverstone, die voor 19 juli in de agenda staat.

Naar verwachting komt de Formule 1-organisatie tussen nu en twee weken met meer duidelijkheid over de GP-weekenden die op omvallen staan. Of de sport dan ook met een voorlopige herziene kalender op de proppen komt, ligt in de lijn der verwachtingen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.