GP-weekend Japan bedreigd door supertyfoon Hagibis

Afgelopen week kwam supertyfoon Hagibis regelmatig in het nieuws. Inmiddels lijkt het er steeds meer op dat Hagibis een bedreiging gaat vormen voor de Grand Prix van Japan.

GP-weekend Japan bedreigd door supertyfoon Hagibis
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Aanstaande vrijdag 11 oktober begint om 03:00 uur Nederlandse tijd de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan. En het heeft er veel van weg dat het GP-weekend in Japan vanaf dag 1 beïnvloed zal worden door het weer, in de vorm van supertyfoon Hagibis.

Rond deze tijd van het jaar is het geen vreemd fenomeen dat er in Japan tropische stormen voorkomen, maar dit jaar is er sprake van een buitengewone variant. De supertyfoon is intussen uitgegroeid tot een storm in de categorie 4, maar de storm zal de komende dagen aanzwellen tot een storm in de categorie 5, de zwaarste.

Volgens de laatste voorspellingen zal de supertyfoon komend weekend in Japan aan land komen en het circuit van Suzuka ligt precies op het pad van de storm. Niet moet alleen gevreesd worden voor enorme hoosbuien, maar ook de snoeiharde wind kan voor problemen en zelfs schade zorgen.

Als de voorspellingen uitkomen, dan kunnen de sessies op zaterdag en zondag in gevaar komen. Hoe dan ook krijgen we dit weekend te maken tenminste enkele sessies die in de regen worden verreden.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister