GP-weekend Japan bedreigd door supertyfoon Hagibis

Afgelopen week kwam supertyfoon Hagibis regelmatig in het nieuws. Inmiddels lijkt het er steeds meer op dat Hagibis een bedreiging gaat vormen voor de Grand Prix van Japan.

GP-weekend Japan bedreigd door supertyfoon Hagibis
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Aanstaande vrijdag 11 oktober begint om 03:00 uur Nederlandse tijd de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan. En het heeft er veel van weg dat het GP-weekend in Japan vanaf dag 1 beïnvloed zal worden door het weer, in de vorm van supertyfoon Hagibis.

Rond deze tijd van het jaar is het geen vreemd fenomeen dat er in Japan tropische stormen voorkomen, maar dit jaar is er sprake van een buitengewone variant. De supertyfoon is intussen uitgegroeid tot een storm in de categorie 4, maar de storm zal de komende dagen aanzwellen tot een storm in de categorie 5, de zwaarste.

Volgens de laatste voorspellingen zal de supertyfoon komend weekend in Japan aan land komen en het circuit van Suzuka ligt precies op het pad van de storm. Niet moet alleen gevreesd worden voor enorme hoosbuien, maar ook de snoeiharde wind kan voor problemen en zelfs schade zorgen.

Als de voorspellingen uitkomen, dan kunnen de sessies op zaterdag en zondag in gevaar komen. Hoe dan ook krijgen we dit weekend te maken tenminste enkele sessies die in de regen worden verreden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.