'GP van Australië gaat hoe dan ook door, desnoods zonder toeschouwers'

GP van Australië is uitgesteld tot november. De organisatie van de Australische Formule 1-race wil het evenement ondanks dat het is uitgesteld door laten gaan, ongeacht of er toeschouwers aanwezig mogen zijn.

'GP van Australië gaat hoe dan ook door, desnoods zonder toeschouwers'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De GP van Australië was de eerste Formule 1-race die in 2020 ten prooi viel aan de maatregelen rond COVID19. De race werd in eerste instantie uitgesteld, maar werd later geannuleerd. Ook in 2021 ondervindt de Grand Prix in Melbourne hinder van de situatie rond COVID19. De race die als seizoensopener op de kalender stond, is door de sport uitgesteld tot in november.

Ondanks het uitstel van de race op Albert Park Street Circuit is de baas van de Australian Grand Prix Corporation (AGPC), Andrew Westacott, onverzettelijk. Volgens hem gaat de race in november hoe dan ook door, zelfs als het niet mogelijk is om toeschouwers toe te laten tot het circuitgebied.

"Het is niet dat ik het - een race zonder publiek - momenteel overweeg, want ik denk dat we gewoon toeschouwers kunnen toelaten", zei CEO van de AGPC tegen SpeedCafe.com. "We staan op de kalender en daarom vind ik dat we dat moeten eren vanuit onze organisatie. Mijn voorkeur, en absolute wens, is om de race door te laten gaan. Als we de coureurs en teams naar Australië kunnen laten komen, dan kunnen we aan de slag."

Westacott benoemt ook nog dat het circuitgebied rond Albert Park Street Circuit zich uitermate goed leent om de Grand Prix veilig te houden. "Ik heb al vaak gezegd dat we 176 hectare buitenpark hebben; we hebben 10,6 kilometer lange omheining rond de baan; we hebben prachtig aanpasbare ontwerpen voor zakelijke faciliteiten voor tribunes en open lucht voor algemene toegang. Dus in veel opzichten is Albert Park gelijk aan openluchtparken, wandelpaden, winkelcentra, stranden en uitgaansgelegenheden", aldus de Australiër.

De GP van Australië is voorlopig precies acht maanden, tot zondag 21 november uitgesteld. Door het uitstel van de race in Melbourne is Bahrein nu het land waar het seizoen 2021 als het goed is van start gaan op zondag 28 maart.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Andrew WestacottCoronavirusCOVID19F1 GP Australië 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.