VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

GP-seizoen 2020: Zaken die gaan veranderen in de Formule 1

GP-seizoen 2020: Zaken die gaan veranderen in de Formule 1
© Pirelli

Vanaf 2020 gaan er enkele zaken veranderen voor de Formule 1. Een van wijzigingen is de terugkeer van de finishvlag. In plaats van een elektronisch lichtpaneel wordt er weer met een finishvlag gezwaaid, als de race is afgelopen.

Het laatste GP-weekend in Abu Dhabi is nog maar net afgerond, net als de daarop volgende tweedaagse bandentest van Pirelli op Yas Maria Circuit. En het duurt nog ongeveer 100 dagen voordat we de eerste race van GP-seizoen 2020, de Grand Prix van Australië, kunnen aanschouwen. Maar er zijn al zaken in de Formule 1, waarvan bekend is dat ze gaan veranderen met ingang van 2020.

De finishvlag komt terug

De internationale autosportfederatie FIA heeft bepaald dat de finishvlag in ere wordt hersteld. Na een GP-seizoen met elektronisch lichtpaneel gaat er in 2020 weer een VIP met de finishvlag zwaaien, als de race is geëindigd.

De wintertests in 2020

Naast de terugkeer van de finishvlag heeft de FIA ook besloten dat de Formule 1-teams tijdens de wintertests hun nieuwe bolides niet meer mogen afschermen. De teams schermden de bolides - na terugkomst in de pits - direct af voor turende ogen van de concurrentie, maar ook voor het oog van het publiek. Om het aantrekkelijker te maken voor het aanwezige publiek mogen de bolides niet meer afgeschermd worden.

In een verklaring laat de FIA weten: "We hebben een regel opgesteld waardoor teams er tijdens de wintertests van worden weerhouden om de wagens af te schermen. Dit doen we om dergelijke evenementen aantrekkelijker te maken voor de media en fans."

Brandstofregels

De FIA heeft daarnaast nog enkele regels ingevoerd die te maken hebben met het samplen en testen van brandstof. Hiermee moet gewaarborgd worden dat teams altijd voldoen aan de voorgeschreven richtlijnen.

Vaste F1-leveranciers vanaf 2021

Tijdens de bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council (WMSC) zijn ook drie vaste leveranciers aangewezen voor 2021. Het gaat om BBS, die de velgen gaat leveren, Magneti Marelli neemt de levering van brandstoffilters voor haar rekening terwijl Bosch de leverancier wordt van de brandstofpompen en bijbehorende leidingen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.