GP-seizoen 2020: Zaken die gaan veranderen in de Formule 1

Vanaf 2020 gaan er enkele zaken veranderen voor de Formule 1. Een van wijzigingen is de terugkeer van de finishvlag. In plaats van een elektronisch lichtpaneel wordt er weer met een finishvlag gezwaaid, als de race is afgelopen.

GP-seizoen 2020: Zaken die gaan veranderen in de Formule 1
© Pirelli

Het laatste GP-weekend in Abu Dhabi is nog maar net afgerond, net als de daarop volgende tweedaagse bandentest van Pirelli op Yas Maria Circuit. En het duurt nog ongeveer 100 dagen voordat we de eerste race van GP-seizoen 2020, de Grand Prix van Australië, kunnen aanschouwen. Maar er zijn al zaken in de Formule 1, waarvan bekend is dat ze gaan veranderen met ingang van 2020.

De finishvlag komt terug

De internationale autosportfederatie FIA heeft bepaald dat de finishvlag in ere wordt hersteld. Na een GP-seizoen met elektronisch lichtpaneel gaat er in 2020 weer een VIP met de finishvlag zwaaien, als de race is geëindigd.

De wintertests in 2020

Naast de terugkeer van de finishvlag heeft de FIA ook besloten dat de Formule 1-teams tijdens de wintertests hun nieuwe bolides niet meer mogen afschermen. De teams schermden de bolides - na terugkomst in de pits - direct af voor turende ogen van de concurrentie, maar ook voor het oog van het publiek. Om het aantrekkelijker te maken voor het aanwezige publiek mogen de bolides niet meer afgeschermd worden.

In een verklaring laat de FIA weten: "We hebben een regel opgesteld waardoor teams er tijdens de wintertests van worden weerhouden om de wagens af te schermen. Dit doen we om dergelijke evenementen aantrekkelijker te maken voor de media en fans."

Brandstofregels

De FIA heeft daarnaast nog enkele regels ingevoerd die te maken hebben met het samplen en testen van brandstof. Hiermee moet gewaarborgd worden dat teams altijd voldoen aan de voorgeschreven richtlijnen.

Vaste F1-leveranciers vanaf 2021

Tijdens de bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council (WMSC) zijn ook drie vaste leveranciers aangewezen voor 2021. Het gaat om BBS, die de velgen gaat leveren, Magneti Marelli neemt de levering van brandstoffilters voor haar rekening terwijl Bosch de leverancier wordt van de brandstofpompen en bijbehorende leidingen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.