GP Brazilië 2021: Rio de Janeiro niet van plan op te geven

Volgens de meeste Formule 1-coureurs behoort de Grand Prix van Brazilië toe aan het circuit in São Paulo; Interlagos, ook bekend onder de naam Autódromo José Carlos Pace. Maar Rio de Janeiro is niet van plan de strijd op te geven.

GP Brazilië 2021: Rio de Janeiro niet van plan op te geven
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks wat Autódromo José Carlos Pace in de strijd heeft gegooid, om de Grand Prix van Brazilië het circuit in São Paulo een vervolg te geven, laat deze week ook Rio de Janeiro weer van zich horen. Een Grand Prix in Rio de Janeiro is volgens vele F1-experts een kansloze missie. Toch denkt de promotor in de Braziliaanse hoofdstad niet aan opgeven.

Volgens de Braziliaanse media heeft de overheid in Brazilië een belastingmaatregel in het leven geroepen - iets waarmee Rio de Janeiro gebaad is - om het project van dienst te zijn. De hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land zou er niet alleen mee gebaat zijn, maar ook het F1-project zou er mee geholpen worden. Het gaat om een bedrag van maar liefst 72 miljoen dollar.

En dat geld kan erg goed  gebruikt worden om het Formule 1-project in Rio de Janeiro voorwaarts te helpen. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft zijn voorkeur voor Rio de Janeiro, als Formule 1-stad, al kenbaar gemaakt.

De toekomst zal uitwijzen hoe de situatie rondom de Braziliaanse Formule 1 Grand Prix zich gaat ontwikkelen. MotorsportZ houdt je op de hoogte over de ontwikkelingen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.