Giovinazzi krijgt drie plekken gridstraf na blokkeren Stroll

De wedstrijdleiding in Hongarije heeft Antonio Giovinazzi bestraft voor het blokkeren van Lance Stroll in Q1. De Italiaan blokkeerde Stroll terwijl deze in een snelle ronde zat. Stroll kwam niet door Q1, terwijl Giovinazzi het tot P14 schopte.

Giovinazzi krijgt drie plekken gridstraf na blokkeren Stroll
© Pirelli F1 Media

Het incident vond plaats tussen bocht 4 en 5 en de stewards zijn, na het zien van de beelden en het bestuderen van de GPS-data, tot de conclusie gekomen dat Antonio Giovinazzi tijdens Q1 onnodig heeft opgehouden. Dit terwijl de Racing Point-coureur in een snelle ronde zat.

Naast de drie plekken gridstraf krijgt Giovinazzi ook nog een aantekening op zijn licentie. Hij ontvangt 1 strafpunt, maakt zijn totaal op 4 strafpunten brengt. De Italiaan zal nu zijn race op Hungaroring vanaf de zeventiende plek beginnen, terwijl Stroll dat vanaf de negentiende plek doet.

Door de gridstraf van Giovinazzi schuiven Kevin Magnussen, George Russell en Sergio Pérez een plekje op naar voren. Magnussen start na nu vanaf P14, Russell vanaf P15 en Pérez vanaf P16.

De definitieve startopstelling publiceren wij later vanmorgen, want we weten nog niet of er nog meer wijzigingen volgen. Het zou kunnen dat een of meerdere teams besluiten om bijvoorbeeld een krachtbron of versnellingsbak te wisselen. Het is bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat er bijvoorbeeld bij Daniel Ricciardo, die toch al vanaf P18 start, componenten worden vervangen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister