Giovinazzi baalde dat Ferrari voor Sainz koos: "Ferrari blijft mijn droom"

Antonio Giovinazzi moest wel een beetje slikken toen Ferrari hem passeerde op het moment dat ze een vervanger zochten voor Sebastian Vettel. Zelfs nu, maanden na de beslissing baalt de Italiaanse Alfa Romeo-coureur nog steeds.

Giovinazzi baalde dat Ferrari voor Sainz koos: "Ferrari blijft mijn droom"
© Alfa Romeo F1

Antonio Giovinazzi heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het zijn ultieme doel is om voor Ferrari te rijden. Ondanks dat hij regelmatig zijn teamgenoot Kimi Räikkönen het vuur aan de schenen legde in 2020, reed de Italiaan een onzichtbaar seizoen. Wellicht dat Ferrari mede daarom Giovinazzi niet uitnodigde voor een stoeltje naast Charles Leclerc.

"Natuurlijk viel de beslissing van Ferrari niet goed bij mij", geeft Giovinazzi toe in gesprek met het Italiaanse Autosprint. Het gaf hem een beetje het gevoel onzichtbaar te zijn, om maar niet te zeggen buitengesloten, nadat Carlos Sainz aangekondigd werd als de nieuwe aanwinst van de Scuderia.

Ook al is Carlos Sainz aangewezen als de nieuwe teamgenoot van Charles Leclerc, Giovinazzi blijft geloven in zijn droom. "Ik ben nog steeds in dienst van Ferrari en ik dacht dat mijn tijd gekomen was om voor Ferrari te rijden. Maar misschien is het nog niet mijn tijd", aldus de 27-jarige Alfa Romeo-coureur.

"Ook al hebben ze voor Sainz gekozen, dat wil nog niet per se zeggen dat er in de toekomst geen plek voor mij is. Een stoeltje bij Ferrari zal altijd mijn droom zijn", sluit hij af.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Antonio GiovinazziF1 nieuws 2021Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.