Gifbeker voor Formule 1-team van Haas nog niet leeg

Haas F1 wordt voor een groot deel achtervolgd door problemen met het complete pakket van de VF-19. Niets lijkt te werken en op momenten dat men het niet verwacht stijgt het team boven zichzelf uit, maar dat was niet het geval in België. Met een P12 en P13 vertrekt het team met de staart tussen de benen richting Monza.

Gifbeker voor Formule 1-team van Haas nog niet leeg
© Haas F1

Uithuilen, inpakken en snel naar Monza is het advies aan Haas F1 na de GP van België. Beide Haas F1 bolides eindigden roemloos de race buiten de punten op plaats twaalf (Magnussen) en plaats dertien (Grosjean).

Wat er aan de hand was met het team is niet bekend, maar wat wel is gebleken dat ze belangrijke punten zijn misgelopen. Hadden ze na de start prima papieren in handen door een touché tussen Räikkönen en Verstappen, na tien ronden bleek het toch anders.

Magnussen had de pace niet en werd slachtoffer van vele inhaalacties op hem. Het team bleef heel stil terwijl duidelijk was dat er iets gedaan moest worden. Grosjean leek het nog lang vol te houden, maar ook hij werd om zijn oren gereden. Terwijl het team hem pushte om harder te gaan, verleidde met de wetenschap dat de coureurs voor hem slechtere banden hadden, haalde de Fransman hard uit door te antwoorden (vrij vertaald) onmogelijk, we hebben gewoon niet genoeg power om wat te doen.

Het feit dat ze nog twaalfde en dertiende zijn geworden en niet verder naar achteren waren geëindigd, was te danken aan onder meer de uitvalbeurt van Giovinazzi die er in de laatste ronde hard vanaf ging. Haas F1 zal iets moeten doen om dit gestuntel achter zich te laten. De hamvraag blijft natuurlijk, waar moet het team het zoeken. Zelf lijken ze het nog niet te weten.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET