VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Gifbeker voor Formule 1-team van Haas nog niet leeg

Gifbeker voor Formule 1-team van Haas nog niet leeg
© Haas F1

Haas F1 wordt voor een groot deel achtervolgd door problemen met het complete pakket van de VF-19. Niets lijkt te werken en op momenten dat men het niet verwacht stijgt het team boven zichzelf uit, maar dat was niet het geval in België. Met een P12 en P13 vertrekt het team met de staart tussen de benen richting Monza.

Uithuilen, inpakken en snel naar Monza is het advies aan Haas F1 na de GP van België. Beide Haas F1 bolides eindigden roemloos de race buiten de punten op plaats twaalf (Magnussen) en plaats dertien (Grosjean).

Wat er aan de hand was met het team is niet bekend, maar wat wel is gebleken dat ze belangrijke punten zijn misgelopen. Hadden ze na de start prima papieren in handen door een touché tussen Räikkönen en Verstappen, na tien ronden bleek het toch anders.

Magnussen had de pace niet en werd slachtoffer van vele inhaalacties op hem. Het team bleef heel stil terwijl duidelijk was dat er iets gedaan moest worden. Grosjean leek het nog lang vol te houden, maar ook hij werd om zijn oren gereden. Terwijl het team hem pushte om harder te gaan, verleidde met de wetenschap dat de coureurs voor hem slechtere banden hadden, haalde de Fransman hard uit door te antwoorden (vrij vertaald) onmogelijk, we hebben gewoon niet genoeg power om wat te doen.

Het feit dat ze nog twaalfde en dertiende zijn geworden en niet verder naar achteren waren geëindigd, was te danken aan onder meer de uitvalbeurt van Giovinazzi die er in de laatste ronde hard vanaf ging. Haas F1 zal iets moeten doen om dit gestuntel achter zich te laten. De hamvraag blijft natuurlijk, waar moet het team het zoeken. Zelf lijken ze het nog niet te weten.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.