Gifbeker voor Formule 1-team van Haas nog niet leeg

Haas F1 wordt voor een groot deel achtervolgd door problemen met het complete pakket van de VF-19. Niets lijkt te werken en op momenten dat men het niet verwacht stijgt het team boven zichzelf uit, maar dat was niet het geval in België. Met een P12 en P13 vertrekt het team met de staart tussen de benen richting Monza.

Gifbeker voor Formule 1-team van Haas nog niet leeg
© Haas F1

Uithuilen, inpakken en snel naar Monza is het advies aan Haas F1 na de GP van België. Beide Haas F1 bolides eindigden roemloos de race buiten de punten op plaats twaalf (Magnussen) en plaats dertien (Grosjean).

Wat er aan de hand was met het team is niet bekend, maar wat wel is gebleken dat ze belangrijke punten zijn misgelopen. Hadden ze na de start prima papieren in handen door een touché tussen Räikkönen en Verstappen, na tien ronden bleek het toch anders.

Magnussen had de pace niet en werd slachtoffer van vele inhaalacties op hem. Het team bleef heel stil terwijl duidelijk was dat er iets gedaan moest worden. Grosjean leek het nog lang vol te houden, maar ook hij werd om zijn oren gereden. Terwijl het team hem pushte om harder te gaan, verleidde met de wetenschap dat de coureurs voor hem slechtere banden hadden, haalde de Fransman hard uit door te antwoorden (vrij vertaald) onmogelijk, we hebben gewoon niet genoeg power om wat te doen.

Het feit dat ze nog twaalfde en dertiende zijn geworden en niet verder naar achteren waren geëindigd, was te danken aan onder meer de uitvalbeurt van Giovinazzi die er in de laatste ronde hard vanaf ging. Haas F1 zal iets moeten doen om dit gestuntel achter zich te laten. De hamvraag blijft natuurlijk, waar moet het team het zoeken. Zelf lijken ze het nog niet te weten.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.