VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Geslaagde filmdag op Silverstone voor Red Bull Racing

Geslaagde filmdag op Silverstone voor Red Bull Racing
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Gisteren (donderdag) was het voor het eerst in bijna vier maanden dat de Formule 1-bolide van Red Bull Racig in actie kwam. De formatie uit Milton Keynes maakte gebruik van een filmdag. Alex Albon reed 100 kilometer in de RB16 op het circuit van Silverstone.

Bijna vier maanden na de annulering van de Australische Grand Prix kwam het Formule 1-team van Red Bull Racing donderdag weer in actie. De Oostenrijkse renstal maakte op Silverstone gebruik van de tweede en laatste filmdag in 2020. Alexander Albon reed ongeveer 100 kilometer zijn #23-bolide over Silverstone Circuit.

Albon liet weten dat hij al snel weer het ritme van te pakken had, ondanks dat hij 118 dagen niet in de RB16 had gereden, en genoot van zijn filmdag met Red Bull Racing.

Ook teambaas Christian Horner sprak van een geslaagde filmdag. "We zijn vandaag op Silverstone geweest om onszelf weer op snelheid te krijgen en om de nieuwe protocollen - van wege corona - rond de garage en pitstops te oefenen", aldus Horner. "Als test was dit geweldig voor het team om hen in staat te stellen te wennen aan de nieuwe procedures, die een beetje vreemd, maar van cruciaal belang zijn."

Max Verstappen liet kortgeleden weten dat hij geen voordelen zag in een extra test. De Nederlander verwacht dat hij na vier a vijf ronden het ritme wel weer in de vingers heeft. Daarom koos Red Bull Racing er ook voor om de nog steeds relatief onervaren Alexander Albon achter het stuur van de RB16 te zetten.

"Vandaag was voor Alex belangrijk om weer in het ritme te komen", zegt Horner. "Hij is nog steeds relatief onervaren in Formule 1-termen, dus een dag waarop hij 100 km af kan leggen, zij het op demonstratiebanden, is iets wat hij naar Oostenrijk kan meenemen en ervan kan profiteren."

Volgende week vrijdag begint de eerste vrije training voor de eerste Grand Prix van Oostenrijk. De lichten aan het eind van de pitstraat gaan om exact 11:00 uur op groen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.