Gerucht: Stroll en Wolff broeden op een overname van Mercedes F1

Gerucht: Stroll en Wolff broeden op een overname van Mercedes F1
© Mercedes F1

Lawrence Stroll en Toto Wolff zijn volgens Duitse media druk bezig een plan voor te bereiden om Mercedes AMG F1 vanaf 2021 over te nemen. Daarnaast zou het 'nieuwe' team de naam Aston Martin gaan dragen.

De vermeende plannen van Lawrence Stroll en Toto Wolff zijn volgens Ralf Bach - correspondent van F1-insider.com - indirect het gevolg van het vetorecht wat Ferrari heeft uitgesproken, over de aanstelling van Wolff als plaatsvervanger van F1-baas Chase Carey. Er waren serieuze plannen om Wolff de functie van F1-baas Carey over te laten nemen, maar daar wilde Ferrari niets van weten. De reden is: belangenverstrengeling. De Italiaanse formatie zou een gardening leave van drie jaar hebben geëist.

Als reactie daarop is Toto Wolff een ander weg ingeslagen en heeft volgens de publicatie op F1-insider.com de handen ineengeslagen met Lawrence Stroll - die naar verluidt plannen heeft om Aston Martin voor een bedrag van 260 miljoen dollar over te nemen - om het Mercedes AMG F1 team over te nemen en het vervolgens om te dopen tot Aston Martin.

Volgens Bernie Ecclestone zijn de berichten niet eens zo onwaarschijnlijk. "Toto wil voorbereid zijn, mocht Mercedes zich terugtrekken uit de Formule 1 en alleen nog als motorleverancier in de sport wil blijven", aldus de voormalige Formule 1-baas. "Gezien het feit dat Mercedes nog niet het Concorde Agreement voor 2021 heeft getekend is vreemd te noemen", voegt hij toe.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


1 reactie
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Mozes Kriebel @ 20 jan, 10:24 #26
Dát zou een stunt zijn, maar hoe loopt een dergelijk scenario af voor Racing Point????🤔
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.