Gerucht: Räikkönen terug naar Ferrari? Salo: "Onwaarschijnlijk"

Kimi Räikkönen wordt in Finland in verband gebracht met een comeback naar Ferrari. De hoofdrede is dat Sebastian Vettel, ondanks zijn tweede plaats in Duitsland, verbleekt bij zijn jongere teamgenoot Charles Leclerc, die op zijn beurt keer op keer zijn teamgenoot verslaat.

Gerucht: Räikkönen terug naar Ferrari? Salo: "Onwaarschijnlijk"
© Alfa Romeo Racing

Kimi Räikkönen wordt daarom in verband gebracht om Sebastian Vettel te vervangen, mocht de Duitser aan het eind van dit GP-seizoen besluiten om de pijp aan Maarten te geven.

Räikkönen vertrok eind vorig jaar bij Ferrari om bij Alfa Romeo Racing aan de slag te gaan als teamgenoot van Antonio Giovinazzi. De Fin lijkt daar prima te zijn geaard. Daarnaast liet Kimi Räikkönen aan het begin van dit GP-seizoen weten dat hij het prima naar zijn zin heeft bij Alfa Romeo.

Maar dat weerhoudt de media er niet van om de inmiddels 39-jarige Fin in verband te brengen met een comeback naar Ferrari, waar de hij in 2007 de rijderstitel behaalde. Een titel die vandaag de dag nog steeds geldt als de laatste wereldtitel die een coureur behaalde bij de Scuderia. Alleen in 2008 behaalde Ferrari de constructeurstitel, daarna bleef het deurtje van de prijzenkast in Maranello dicht.

Halverwege het seizoen 2019 staat Ferrari op de tweede plaats in het kampioenschap. Het gat met Mercedes is groot te noemen, 148 punten. Daarnaast wisten zowel Sebastian Vettel als Charles Leclerc nog geen zege te scoren. Ondanks dat Max Verstappen het zo goed als in z'n eentje moet doen, omdat zijn teamgenoot Pierre Gasly nog niet snel genoeg is, is Red Bull Racing de Italiaanse renstal genaderd tot op 41 punten.

Alles bij elkaar opgeteld lijkt het er op dat de vele honderden miljoenen euro's geen reden voor succes. Waar het precies allemaal aan ligt is niet bekend, maar het is wel voeding voor geruchten over Ferrari. Daarnaast Maar of de geruchten zinvol zijn is een tweede.

Voormalig Ferrari-coureur Mika Salo denkt dat de geruchten onzin zijn. "Ik heb wat geruchten hierover voorbij zien komen, maar het lijkt mij onwaarschijnlijk", de FIA-racecommissaris aan de Finse krant Ilta Sanomat." De landgenoot van Räikkönen laat weten waarom hij denkt dat deze vlieger niet op zal gaan. "Kimi wordt straks 40 jaar en hij zit in de herfst van zijn Formule 1-carriere, en daarnaast lijkt hij het prima naar de zin te hebben bij Alfa Romeo, waar hij zonder enige vorm van druk kan rijden."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister