Gerucht naar rijk der fabelen: Red Bull bouwt geen nieuwe auto

Max Verstappen staat momenteel derde in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Dat is een prima resultaat, om maar niet te spreken van een zeer goed resultaat. Maar toch is er ook reden voor deceptie. De Red Bull RB15-chassis blijkt helemaal niet aan de verwachtingen voldoen.

Gerucht naar rijk der fabelen: Red Bull bouwt geen nieuwe auto
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens de laatste geruchten zou Red Bull bezig zijn om een compleet nieuwe auto te ontwerpen. Maar dat blijkt complete onzin te zijn, zo valt te lezen op Formule1.nl. Aan de motor van Honda ligt het allemaal niet, want de Japanners hebben en zeer goede en betrouwbare krachtbron geleverd. Maar het chassis en de filosofie achter de aerodynamica lijkt niet goed te functioneren. En daaraan wordt momenteel gewerkt.

"We kampen met een aerodynamisch probleem", aldus Marko. "Het is van groot belang dat we daar een oplossing voor vinden, willen we dichterbij Ferrari en Mercedes komen. Maar het probleem is niet in enkele weken op te lossen.", zo laat Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko door Formule1.nl optekenen. " Maar het komt dit jaar absoluut nog goed."

Tijdens de eerste in-season in Bahrein testte Red Bull al een nieuwe voorvleugel. Het concept is, zo lijkt het, gebaseerd op de voorvleugel zoals die voor Alfa Romeo Racing en Ferrari gebruikt wordt. Of deze nieuwe voorvleugel al in China wordt geïntroduceerd is nog niet bekend.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Aston Martin Red Bull RacingDr. Helmut MarkoF1 GP Bahrein 2019F1 GP China 2019Red Bull F1Red Bull-Honda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.