Gerucht: 'Formule 1 Grand Prix op Zandvoort definitief uitgesteld'

Gerucht: 'Formule 1 Grand Prix op Zandvoort definitief uitgesteld'
©Red Bull

Het is nog niet officieel, maar dat lijkt een kwestie van tijd. De Grand Prix van Nederland gaat vanwege de uitbraak van het COVID-19-virus definitief niet door op zondag 3 mei. Dat bevestigen bronnen tegen de Telegraaf. Volgens de krant hebben de Formule 1 en de FIA geconcludeerd dat er ook aan het begin van mei niet geracet kan worden op het nieuwe Formule 1 Circuit Zandvoort.

Al tijdens het raceweekend van de afgelaste Grand Prix van Australië vorige week werd al duidelijk dat de Formule 1 eind mei tot doel had gesteld om met het seizoen 2020 te beginnen. Dat zou inhouden dat de Grands Prix in Nederland en Spanje al van de kalender zouden vallen. Ook aan de fameuze race de straten van Monaco werd getwijfeld. Nu lijkt het uitstel van de eerste Formule 1-race sinds 35 jaar op het circuit in Zandvoort onafwendbaar.

'Ook Spanje en Monaco worden voorlopig uitgesteld'

De verwachting is dat de officiële berichtgeving een deze dagen wereldkundig gemaakt zal worden. In een officiële aankondiging van het uitstel van de Grand Prix van Nederland zullen waarschijnlijk ook de GP-weekenden in Spanje en Monaco zijn opgenomen.

De Formule 1 buigt zich al dagen over de mogelijkheden voor de resterende Grands Prix en het creëren van een tijdvak waarin de meeste van de uitgestelde races alsnog verreden kunnen worden. Naar verluidt denkt men er hard over na om de traditionele zomerstop te schrappen, om daar enkele races te kunnen rijden, zij het in verkapte vorm. De races die de sport naar verluidt absoluut wil laten doorgaan zijn die in Monaco en Zandvoort.

Volgens Ziggo Sport-pitreporter Jack Plooij gaat de Grand Prix van Zandvoort absoluut plaatsvinden. "Alleen is de grote vraag wanneer", aldus Plooij in de podcast 'F1 aan Tafel'. "Zandvoort heeft enkele zeer belangrijke sponsoren, die ook sponsor zijn van de Formule 1. Deze sponsoren zijn op de hoogte van alles wat besloten wordt, dus Zandvoort krijgt daar ook veel van mee." Een van de sponsoren waar Jack Plooij op doelt, is bierbrouwer Heineken.

Als de Formule 1-race op Zandvoort werkelijk wordt verreden in de zomerstop, zal dat dus ergens in de zomer in augustus zijn. Een race in de herfst lijkt onmogelijk, gezien dat de weersomstandigheden dan verre van ideaal zijn, ook al moet een regenrace ook mogelijk zijn.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.