Gerucht: Grootverdieners in F1 krijgen straks fors minder salaris

De FIA en F1 staan in de startblokken om de topsalarissen van coureurs aan banden te leggen. Dat beweert F1-journalist Luigi Perna, correspondent voor het Italiaanse La Gazzetta dello Sport.

Gerucht: Grootverdieners in F1 krijgen straks fors minder salaris
© Honda Racing F1 | Hamilton wint in Bahrein 2021, Verstappen tweede.

Als zijn bewering van Luigi Perna juist is moeten grootverdieners zoals onder andere Lewis Hamilton, Max Verstappen en Charles Leclerc vrezen voor de tientallen miljoenen die ze jaarlijks laten bijschrijven op hun bankrekening.

Nadat het teambudget voor de ontwikkeling van de auto's vanaf 2021 is aangepakt, zijn nu de topsalarissen van de F1-coureurs aan de beurt. De teams moeten het dit jaar met maximaal 145 miljoen dollar doen. Dat is exclusief de salarissen van de coureurs, maar ook aan de topsalarissen van onder andere Lewis Hamilton en Max Verstappen komt een eind.

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport publiceert en andere media publiceren dat de FIA en Liberty Media op het punt staan om een salarislimiet voor coureurs onder de teams te verspreiden. Volgens F1-journalist Luigi Perna, die zijn bewerking doet op basis van geruchten, staat er in het voorstel een maximum van 30 miljoen dollar voor beide vaste coureurs, inclusief de reservecoureur(s).

"Bonussen en persoonlijke inkomsten uit reclame vallen buiten het salarislimiet", voegde hij eraan toe. - Deze maatregel zou volgend jaar al in moeten gaan en is direct van invloed op de inkomsten van de topverdieners in de Formule 1. Hamilton ontvangt dit jaar 45 miljoen dollar, Verstappen strijkt naar schatting ongeveer 26 miljoen dollar op. Maar daar komt dus in de toekomst een einde aan.

Charles Leclerc, die ook een redelijk vermogen opbouwt met zijn 11 miljoen dollar per jaar, voelt zich benadeeld. Tegenover Corriere della Sera zei hij: "Ik heb een mening over deze kwestie, maar ik praat er liever met de FIA ​​over dan in het openbaar. [...] Maar ik wil wel wijzen op de risico's die we op de baan nemen", zei hij.

Het gaat voorlopig om een gerucht, maar dat het salarislimiet er aan gaat komen is een feit. Alleen staat nog niet vast hoe hoog of laag het limiet wordt en ook is nog niet bekend wanneer de nieuwe regeling ingaat.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercF1 nieuws 2021FIAFormule 1 2021Formule 1 2022jaarsalarisLewis HamiltonLiberty MediaMax VerstappenSalarislimiet
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.