HongarijeGP Hongarije
VT 130 jul 11:30
VT 230 jul 15:00
VT 331 jul 12:00
QUALI31 jul 15:00
RACE 1 aug 15:00
'Beiden presteren op hetzelfde niveau'

Gerhard Berger: "Verstappen is agressief en apolitiek, Leclerc is stiller"

Gerhard Berger vindt dat Max Verstappen en Charles Leclerc op hetzelfde niveau opereren in de Formule 1. De voormalig Formule 1-coureur ziet wel duidelijke verschillen tussen beide coureurs, maar vooral wanneer ze niet in hun auto zitten.

Gerhard Berger: "Verstappen is agressief en apolitiek, Leclerc is stiller"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl Max Verstappen agressiever is op de baan en geen blad voor de mond neemt als hij de pers te woord staat, heeft Leclerc een rustiger karakter. Zo stelt Gerhard Berger tegenover Auto Motor und Sport, maar wel presteren beide heren volgens de Oostenrijker op hetzelfde niveau op de baan.

"De twee [Verstappen en Leclerc] zijn erg verschillend. Verstappen is agressiever en onvoorspelbaar. Hij is apolitiek, zegt luid en duidelijk wat zijn mening is, en zo dat het voor iedereen te horen moet zijn. Op de baan is hij niet anders", aldus Berger tegenover Auto Motor und Sport. "Leclerc daarentegen wekt de indruk een stillere en attentere coureur te zijn. Ik zie in hem meer berekening, meer politiek. Zoals ik al zei, ze zijn heel verschillend, maar wat talent betreft zitten ze op hetzelfde niveau", benadrukt Berger.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Charles LeclercGerhard BergerLewis HamiltonMax Verstappen
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.