Gerhard Berger: "Verstappen is agressief en apolitiek, Leclerc is stiller"

Gerhard Berger vindt dat Max Verstappen en Charles Leclerc op hetzelfde niveau opereren in de Formule 1. De voormalig Formule 1-coureur ziet wel duidelijke verschillen tussen beide coureurs, maar vooral wanneer ze niet in hun auto zitten.

Gerhard Berger: "Verstappen is agressief en apolitiek, Leclerc is stiller"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl Max Verstappen agressiever is op de baan en geen blad voor de mond neemt als hij de pers te woord staat, heeft Leclerc een rustiger karakter. Zo stelt Gerhard Berger tegenover Auto Motor und Sport, maar wel presteren beide heren volgens de Oostenrijker op hetzelfde niveau op de baan.

"De twee [Verstappen en Leclerc] zijn erg verschillend. Verstappen is agressiever en onvoorspelbaar. Hij is apolitiek, zegt luid en duidelijk wat zijn mening is, en zo dat het voor iedereen te horen moet zijn. Op de baan is hij niet anders", aldus Berger tegenover Auto Motor und Sport. "Leclerc daarentegen wekt de indruk een stillere en attentere coureur te zijn. Ik zie in hem meer berekening, meer politiek. Zoals ik al zei, ze zijn heel verschillend, maar wat talent betreft zitten ze op hetzelfde niveau", benadrukt Berger.

Max Verstappen en Charles Leclerc maken deel uit van de jongere generatie die het in de toekomst moeten waarmaken in de sport. Ook al hebben beiden Formule 1-zeges op hun cv staan, ze zullen het in 2020 niet makkelijk krijgen om Lewis Hamilton van de troon te stoten. De Brit, die in 2019 zijn zesde wereldtitel behaalde, zal in 2020 voor de zevende titel gaan en daarmee Michael Schumacher evenaren.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.