VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

George Russell: "We zijn enkele updates aan het voorbereiden"

George Russell: "We zijn enkele updates aan het voorbereiden"
© Williams F1

Williams F1 beleeft een van de zwaarste, zo niet hét zwaarste seizoen. Het team begon al mank aan de wintertests in Barcelona en er lijkt geen enkele progressie te zijn. Zowel Robert Kubica als rookie George Russell kunnen het niemand, behalve zichzelf lastig maken. Maar volgens Russell is er een lichtpuntje te bespeuren. Rond het GP-weekend in Duitsland hoopt het team een of meer updates te brengen.

Kubica en Russell kunnen dit jaar geen deuk in een pakje boter slaan met hun Williams FW42. Iedere race weer rijdt het duo steevast achteraan en worden ze minimaal op een ronde gezet. En ook al lijkt daaraan weinig of niets te veranderen, op de achtergrond wordt er keihard gewerkt aan verbeteringen.

Gevraagd door F1-journalist Will Buxton of er spoedig updates komen of onderweg zijn, antwoordt George Russell: "We hebben nog niet echt een plan waar we wat gaan updaten. Het zal niet hier [Red Bull Ring] zijn en het zal niet op Silverstone zijn, misschien in Duitsland, maar dat weet ik niet honderd procent zeker."

"Maar zoals ik al in Frankrijk zei en nu ook hier weer, we zullen zo snel als mogelijk updates brengen, we hebben alleen geen exact plan over hoe en waar. Rome is ook niet in een dag gebouwd, we moeten nog even geduld hebben."

Het komt er min of meer op neer dat Williams een compleet nieuwe basis moet ontwerpen. En dat duurt gewoon er lang, iets wat Robert Kubica na de eerste Grand Prix van 2019 in Australië ook al liet weten. "Om de basis goed te krijgen praten we toch over een periode van zes tot zeven maanden, en dan heb je alleen nog maar de basis", aldus Russell.

We kunnen dus gerust stellen dat 2019 een testjaar gaat worden voor de Britse formatie uit Grove. Ondanks dat er stappen worden gezet is het niet ondenkbaar dat Williams dit jaar, tenzij er wonderen geschieden, roemloos achteraan eindigt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.