George Russell: "We zijn enkele updates aan het voorbereiden"

Williams F1 beleeft een van de zwaarste, zo niet hét zwaarste seizoen. Het team begon al mank aan de wintertests in Barcelona en er lijkt geen enkele progressie te zijn. Zowel Robert Kubica als rookie George Russell kunnen het niemand, behalve zichzelf lastig maken. Maar volgens Russell is er een lichtpuntje te bespeuren. Rond het GP-weekend in Duitsland hoopt het team een of meer updates te brengen.

George Russell: "We zijn enkele updates aan het voorbereiden"
© Williams F1

Kubica en Russell kunnen dit jaar geen deuk in een pakje boter slaan met hun Williams FW42. Iedere race weer rijdt het duo steevast achteraan en worden ze minimaal op een ronde gezet. En ook al lijkt daaraan weinig of niets te veranderen, op de achtergrond wordt er keihard gewerkt aan verbeteringen.

Gevraagd door F1-journalist Will Buxton of er spoedig updates komen of onderweg zijn, antwoordt George Russell: "We hebben nog niet echt een plan waar we wat gaan updaten. Het zal niet hier [Red Bull Ring] zijn en het zal niet op Silverstone zijn, misschien in Duitsland, maar dat weet ik niet honderd procent zeker."

"Maar zoals ik al in Frankrijk zei en nu ook hier weer, we zullen zo snel als mogelijk updates brengen, we hebben alleen geen exact plan over hoe en waar. Rome is ook niet in een dag gebouwd, we moeten nog even geduld hebben."

Het komt er min of meer op neer dat Williams een compleet nieuwe basis moet ontwerpen. En dat duurt gewoon er lang, iets wat Robert Kubica na de eerste Grand Prix van 2019 in Australië ook al liet weten. "Om de basis goed te krijgen praten we toch over een periode van zes tot zeven maanden, en dan heb je alleen nog maar de basis", aldus Russell.

We kunnen dus gerust stellen dat 2019 een testjaar gaat worden voor de Britse formatie uit Grove. Ondanks dat er stappen worden gezet is het niet ondenkbaar dat Williams dit jaar, tenzij er wonderen geschieden, roemloos achteraan eindigt.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.