George Russell: "We hebben er het beste van gemaakt"

Ook op Hockenheimring is het Formule 1 team van Williams er niet in geslaagd om iets van hun achterstand in te lopen. Het rijderspaar van de Britse renstal uit Grove start weliswaar vanaf de achttiende en negentiende startplek, maar dat is alleen omdat Sebastian Vettel tijdens de kwalificatie niet uit de startblokken kon komen.

George Russell: "We hebben er het beste van gemaakt"
© Williams F1

Williams F1 is ondanks wat vernieuwing hier en daar niet door Q1 heen gekomen. George Russell eindigde op P18 en Robert Kubica op P19. En dat zijn de plekken waarvan het Britse team zondag bij de Grand Prix van Duitsland start. Het onderlinge kwalificatieduel is opnieuw in het voordeel van de jonge Brit beslecht. En daarmee staat nu 11-0 voor Russell.

Het is en blijft jammer dat de oud kampioenen zo aan het worstelen zijn. In de glorietijd was het team onverslaanbaar en sprak menig autosportliefhebber tot de verbeelding. Met Kubica heeft het team weliswaar een topcoureur, maar niet goed genoeg voor de Formule 1. Russell als F2 kampioen hoort absoluut in de Formule 1 thuis, maar komt bij het Britse team momenteel niet uit de verf.

"Het was voor ons geen ideale dag, omdat we onze vloer beschadigde tijdens de outlap in VT3", steekt Russell van wal. "Daardoor hadden we vanmorgen niet de beschikking over de updates, dus we konden er vanmiddag gebruik van maken. Het voelt allemaal anders , maar het is een verbetering. We hebben dus er dus nog niet volledig gebruik van kunnen maken, maar we hebben er het beste van gemaakt. Het is en blijft duidelijk dat we nog een lange weg hebben te gaan, maar we blijven voluit pushen", aldus rookie George Russell.

Toch is het blijven rijden tijdens races heel belangrijk. Uiteindelijk kan er in een knotsgekke race altijd een kans ontstaan waarop het getergde team een punt kan pakken.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.