George Russell: "Trots en ga afsluiten met mooie race"

De kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi is voor Williams Racing als verwacht afgesloten. Het grote team van weleer kon niet meedoen in het middenveld en sluit als altijd achteraan de startrij aan.

George Russell: "Trots en ga afsluiten met mooie race"
© Pirelli

George Russell start zondag zijn race op een achttiende plaats, Robert Kubica doet dat als negentiende. Beide coureurs kwalificeerden zich een plek verder naar achteren, maar zij kregen een plekje voordeel door de gridstraf van Valtteri Bottas.

Russell had geen hoge verwachtingen, zeker niet na een vrij pace-loze vrijdag training. Maar toch voelde volgens hem de auto prima aan. "Het was misschien wel één van de beste trainingen van dit jaar, ondanks dat de pace er niet was. Ik voelde me vrijdag niet fit maar goed genoeg om te racen." Ook vandaag (zaterdag) was de Engelsman niet helemaal beter, maar niemand kreeg hem zijn Formule 1 bolide uit. "Het kon beter zijn, het is wat vreemd, maar vandaag voel ik me het best sinds Brazilië."

Lees hieronder verder

Vorig jaar nog vierde hij uitgebreid feest als kersverse F2 kampioen. Maar toch lijkt hij met een goed gevoel het jaar af te sluiten. "Het is alweer de laatste race. Het was een ongelofelijk seizoen. Ik ben trots en ga dit afsluiten met een mooie race."

Kubica heeft zijn allerlaatste kwalificatie verreden en dat zal een bijzonder, maar ook dubbel gevoel hebben gegeven. Zijn laatste race zondag in de Formule 1 voor Williams Racing zal net zo bijzonder zijn.

Uitslag Quali GP Abu Dhabi

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Abu DhabiF1 GP Abu Dhabi 2019George RussellRobert KubicaWilliams F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.