George Russell rijdt knap naar P16 in Hongaarse kwalificatie

Williams F1-coureur George Russell had het bijna voor elkaar om in Q2 te komen met één auto tijdens de Grand Prix van Hongarije. George Russell was ontketend tijdens de kwalificatie. Hij kwalificeerde zich als 16e, zijn teamgenoot Kubica als twintigste.

George Russell rijdt knap naar P16 in Hongaarse kwalificatie
© Williams F1

Het begon al in de eerste stint toen Russell Sport Pesa F1 rijder Stroll met 0.545 voorbij racete. Het leverde in elk geval een trotse glimlach van Claire Williams op. Zijn teamgenoot gaf het al gelijk op toen bleek dat hij al 0.700 te kort kwam.

De tweede stint betekende een gigantische verbetering voor Russell die even op P11 op 1.643 van de top stond. Nog 4 minuten voor tijd viel hij iets terug naar P14 maar nog voor Albon. Zijn teamgenoot stond op P20.

De laatste stint dan voor beide Williams coureurs was er een van op het puntje van de stoel. Russell stond niet in de eliminatiezone maar op het randje. De derde stint betekende een P9 maar alsnog was het net niet genoeg en in de allerlaatste seconden zorgde Kvyat ervoor dat hij op P16 terecht kwam, maar wel voor beide SportPesa Racing Points F1's, Ricciardo van Renault Sport F1 én zijn teamgenoot.

Russell: "Het was niet slecht hè, het was ongelofelijk. We hadden een goede pace, de auto kwam als het ware tot leven. Het leek wel een pole-rondje. Echt ongelofelijk en ik ben mega blij. Voor morgen betekent het wel dat we nu op een maximum zitten. We zien wel. Maar het is een positieve afsluiting voor het zomerseizoen, we hebben heel veel geleerd."

Daarmee mag wel gezegd worden dat Russell deze kwalificatie boven zijn materiaal uitsteeg. Dat geeft in elk geval weer wat moed voor de wedstrijd morgen. Het team heeft een goede staat van dienst als het gaat om wedstrijden uit te rijden. Wellicht kan nu Russell een puntje pakken.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET