George Russell hoopte vurig op tweede kans in Abu Dhabi

George Russell was heel dicht bij een overwinning of op zijn minst een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Sakir. Maar door een blunder van het Formule 1-team van Mercedes moest de jonge Brit het doen met de negende plaats. Na zijn ervaring met de Mercedes W11 hoopte de jonge Brit op een tweede kans in Abu Dhabi, maar zover kwam het niet.

George Russell hoopte vurig op tweede kans in Abu Dhabi
© Mercedes F1 | George Russell vertrekt uit de pitstraat | GP van Sakhir 2020

Omdat Lewis Hamilton na de Grand Prix van Bahrein besmet raakte met COVID19 kreeg Mercedes-protogé George Russell de kans van zijn leven. Hij mocht invallen voor de wereldkampioen tijdens het GP-weekend van Sakhir en deed dat met succes en verve. Hij kwalificeerde zich op de tweede startplek en stond naast teamgenoot Valtteri Bottas, op wie hij slechts 0,026 seconde moest toegeven.

In de race deed Russell het geweldig, maar door een fout van het Mercedes-team kreeg hij een forse tegenslag te verwerken. Vanuit de tweede positie moest hij de pits in voor nieuwe banden. Daarbij maakte het team een fout en gaf hem de verkeerde banden mee, die eigenlijk voor Bottas bestemd waren. Dus moest hij een ronde later weer naar binnen en kreeg daarna te maken met een leeglopende band. Dat was de nekslag voor een goed resultaat in Sakhir.

George Russell heeft in gesprek met SpeedWeek onthult dat hij in Abu Dhabi graag nog een tweede kans had gekregen. "Toen ik terugkeerde bij Williams voelde het een beetje vreemd. Ik hoopte dat ik beide weken in de Mercedes mocht rijden. Dan had ik mijn eerste ervaring in Sakhir als leerweekend zien en het in Abu Dhabi beter doen, zonder excuses", aldus Russell.

Het kwam niet tot een tweede kans en in Abu Dhabi zat de 22-jarige Brit weer in de Williams-bolide. Toch is hij Williams erg dankbaar voor de kans die ze hem hebben gegeven. "Ze hebben me bij Williams deze kans gegeven en ben ik erg dankbaar voor. Ze hebben zo hard voor mij gewerkt in de afgelopen twee seizoenen. Het is mijn plicht om voor hun mijn uiterste best te doen", besluit Russell.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2020Formule 1 2021George RussellMercedes F1Williams F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.