VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

George Russell hoopt zondag op een goede race in China

George Russell hoopt zondag op een goede race in China
©Williams F1

Williams F1 start zondag tijdens de 1000e grand prix die wordt verreden in Shanghai vanaf een 17e en 18e plaats. Het team kreeg twee plekken cadeau doordat Alexander Albon (Toro Rosso) vanuit de pitstraat gaat starten en Giovinazzi (Alfa Romeo) niet in actie kwam.

George Russell en Robert Kubica kwamen als eerste naar buiten. De twee racen voornamelijk tegen elkaar en ook dit was tijdens de kwalificatie duidelijk te zien. De Britse F2-kampioen van 2018 mag wel met opgeheven hoofd terug kijken. Hij versloeg zijn ervaren teamgenoot door voor hem te kwalificeren. Kubica klaagde over overstuur en wist niet wat er aan de hand was of hoe dat kon. Op zaterdag liet Kubica nog weten dat de auto eindelijk deed wat hij moest doen. Daarmee heeft het team nog wel wat werk te doen.

Russell verpestte eigenhandig zijn snelle ronde en liet na zijn laatste snelle run, terwijl hij terugreed naar de pits, over de boordradio weten: "Dat was een waardeloze rondje." Russell weet waar hij het heeft laten liggen en hoopt morgen op een goede race.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.