George Russell baalt van vergelijkingen met teamgenoten

George Russell baalt van vergelijkingen met teamgenoten
© Williams F1

George Russell heeft zijn ongenoegen uitgesproken over hoe de gemiddelde racefan en media met het fenomeen 'slechte coureur' omgaan. Volgens de Williams F1-coureur wordt de coureur die minder presteert te vaak vanuit een negatief perspectief beschreven.

George Russell baalt er van dat de minder goede prestaties van de ene coureur doorgaans meer aandacht in de media krijgen, dan de goede presaties van de andere coureur. Als voorbeeld haalt de Brit de situatie tussen Pierre Gasly en Max Verstappen aan. Er werd vooral veel geschreven over de slechte prestaties van Gasly, terwijl mensen er niet bij stil staan, en er geen enkel idee van hebben, wat het inhoud om bijvoorbeeld als teamgenoot van Max Verstappen te moeten presteren.

Russell laat in gesprek met F1 Racing magazine weten dat hij vindt dat de minder goede prestaties van een coureur te vaak worden onderstreept, dit terwijl de goede presataties van andere coureurs te vaak onderbelicht worden.

"Mensen denk dat het gemakkelijk is, maar zodra er een verschil is tussen twee teamgenoten, concentreet iedereen zich op de coureur die langzamer was dan zijn teamgenoot. Ze praten niet over de coureur die sneller was en dat hij [de snellere coureur] het beter heeft gedaan", aldus een kritische George Russell. "Het duidelijkste voorbeeld is dat van Gasly en Verstappen, ze spraken allemaal meer over de slechte prestaties van Gasly, in plaats van over de goede prestaties van Max [Verstappen]."

Russell heeft in 2019 een goed debuutjaar gehad bij Williams, hoewel zijn teamgenoot Robert Kubica het enige WK-punt scoorde. De Brit was echter wel de snelste coureur in de meeste races, ondanks dat belandde hij uiteindelijk toch als de Poolse coureur.

Een ding is duidelijk, wanneer Russell zijn doel voor 2020 onthult en dat is niet per se sneller zijn dan zijn nieuwe teamgenoot Nicholas Latifi. Hij wil Williams verder helpen om weer omhoog te klauteren op de ladder van het succes, waar het team in het verleden zo vaak hoog eindigde.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.