Gene Haas: "Wie wil er nu naar races kijken waarvan de winnaar al bekend is"

Gene Haas slaat de spijker op zijn kop met zijn vraag. De eigenaar van het Haas F1 Team mist onvoorspelbaarheid in de Formule 1 en de hoofdreden is volgens hem dat Mercedes, kort gezegd, de allerbeste F1-motor bouwde. Volgens de Amerikaan hebben Ferrari, Renault en Honda hetzelfde probleem: Ze kunnen niet in de buurt komen van Mercedes.

Gene Haas: "Wie wil er nu naar races kijken waarvan de winnaar al bekend is"
© Haas F1

In gesprek met Racer laat Gene Haas weten dat zijn team er vertrouwen in heeft dat Ferrari het probleem met de motor kan oplossen. "Niet alleen Ferrari heeft dit probleem. Alle motorfabrikanten zijn tekort geschoten ten opzichte van Mercedes. Zij hebben de meeste krachtige, efficiënte en duurzame motor gebouwd. Geen enkel ander team kan bij hen in de buurt komen", aldus Haas.

Volgens Haas is de overmacht van Mercedes de doodsteek voor deze sport. "Volgens mij is dat de dood van waar het in de Formule 1 om draait. Mercedes domineert dat wel in alle races, maar wie wil er nu naar races kijken waarvan de winnaar al bekend is? Het is ronduit saai", stelt de 68-jarige teameigenaar.

Haas heeft er alle vertrouwen in dat Ferrari, de motorleverancier van Haas, het probleem met de motor in 2021 heeft opgelost. En dat mag ook wel. Haas was het laatste punten-scorende team in 2020. Met slechts 3 WK-punten moest het team genoegen nemen met de negende plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap. Alleen Williams deed het nog minder goed met een nul punten.

Donderdag 4 maart onthult Haas F1 haar nieuwe strijdwapen voor 2021, de VF21. Samen met het rookie-koppel Mick Schumacher en Nikita Mazepin wil het team uit Kannapolis weer stappen voorwaarts maken.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Gene HaasHaas F1Mercedes F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.