Gemengde gevoelens bij Sauber: Ericsson P18 en Leclerc P14

Wat een topprestatie van Leclerc! Hij start morgen tijdens de F1 van Azerbeidjan vanaf P14. En daarmee heeft Marcus Ericsson heeft het hoofd moeten buigen voor voormalig F2 wonderkind Charles Leclerc die afstand nam van de Zweed door behoorlijk veel sneller te zijn en zich te kwalificeren in Q2. Ericsson start morgen vanaf P18, maar liefst 4 plekken achter Leclerc.

Gemengde gevoelens bij Sauber: Ericsson P18 en Leclerc P14
©Sauber F1

Zoals gewoonlijk waren Ericsson en Leclerc als eerste buiten tijdens de kwalificatie van de Grote prijs van Azerbeidzjan op het Baku City Circuit; een lastig circuit met veel stof op de baan. Leclerc nam al snel afstand van zijn teamgenoot en liet zien beter op het circuit te kunnen racen. Waar Leclerc al snel veilig bleek, moest Ericsson nog een snel rondje rondje uit zijn hoge hoed vandaan toveren, maar dat lukte niet.

Sauber F1 heeft zich sinds lange tijd niet zo goed gekwalificeerd. Daarmee laat het team zien zich elke wedstrijd te verbeteren.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET