Gemengde gevoelens bij Renault-rijders na Britse kwalificatie

Chapeau voor beide Renault Sport F1 coureurs! Eindelijk weer eens een goede kwalificatie met beide auto's in de top 10. Daniel Ricciardo start zondag tijdens de GP van Groot-Brittannië vanaf P7 en Nico Hülkenberg doet dat vanaf P10.

Gemengde gevoelens bij Renault-rijders na Britse kwalificatie
© Renault F1

Renault lijkt zich te hebben hervonden na Oostenrijk en dus zal de glimlach van Daniel Ricciardo weer een stukje breder worden. Hij was 'best of the rest' na de drie topteams en start achter Sebastian Vettel. Het voelde als loon naar werken. "Een erg goed herstel, helemaal na de vorige race", steekt Ricciardo van wal. "Het laat zien dat het harde werk zich heeft uitbetaald, we hebben weer wat meer geleerd over de auto en hebben een goede kwalificatie mogen beleven. Meer dan zevende zit er momenteel even nog niet in."

Nico Hülkenberg moest opnieuw het hoofd buigen in het onderlinge kwalificatieduel maar zal zeker niet ontevreden zijn met zijn tiende plaats. Beide coureurs hebben alle kans op punten zondag op Silverstone. "Het voelt goed om weer in Q3 te zitten, maar het is niet echt ideaal om als tiende te starten dus we kunnen niet echt helemaal tevreden zijn", aldus de Duitser.

Zowel Daniel Ricciardo als Nico Hülkenberg starten zondagmiddag op de rood gemarkeerde soft banden van Pirelli. De Italiaanse bandenfabrikant heeft al aangegeven dat een tweestopper, overigens voor het eerst dit GP-seizoen, in theorie de snelste strategie is.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET