Gemengde gevoelens bij Haas, Magnussen toch erg blij met P6

Haas F1 zal met gemengde gevoelens terugkijken op de eerste Formule 1 race van het seizoen. Kevin Magnussen eindigde als best of the rest op P6. Romain Grosjean viel op zeer ongelukkige wijze uit.

Gemengde gevoelens bij Haas, Magnussen toch erg blij met P6
© Haas F1

Grosjean en Magnussen hadden zich prima gekwalificeerd en na de start was het stuivertje wisselen waarbij Magnussen de beste start van de twee had. De Deen staat bekend om zijn volhardende manier van rijden en dat bracht hem gestaag naar de zesde plek in de uitslagen.

"Ik ben erg blij, het was een goed resultaat. Natuurlijk vind ik het ook jammer voor het team dat we niet met twee auto's de finish hebben gehaald", aldus Kevin Magnussen. "Romain [Grosjean] had net als ik ook goed in de punten kunnen eindigen. Ik had een goede start en ook een prima auto ter beschikking. Ik kon de hele race flink pushen en kon ook mijn banden goed beheren. Een prima start van het seizoen", aldus de tevreden Deen.

Grosjean had pech, dat moge duidelijk zijn. Terwijl het team voorafgaand aan de race nog met klem vertelde dat het de pitstops had geoefend, bleek het doomscenario toch nog werkelijkheid. Opnieuw problemen links voor bij het wisselen van het wiel en opnieuw een herhaling van wat vorig jaar plaatsvond. Dit keer bleef het wiel weliswaar hangen, maar daar was ook alles mee gezegd. Grosjean moest de auto parkeren en wilde ook later geen commentaar meer geven. Daarmee zijn kostbare punten verloren gegaan.

Teambaas Guenter Steiner zal zichzelf eens achter de oren krabben waarom de pitstop van Grosjean een herhaling van vorig was. Over twee weken zal het issue opgelost moeten zijn.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race