Gemeente Zandvoort akkoord met investering 4,1 miljoen euro

De gemeente Zandvoort ondersteunt de komst van de Formule 1 Grand Prix naar de badplaats. Zo is dinsdagavond unaniem besloten tijdens een extra raadsvergadering. Hiermee is de komst van de Grand Prix van Nederland weer een stapje dichterbij gekomen.

Gemeente Zandvoort akkoord met investering 4,1 miljoen euro
©Red Bull

De gemeenteraad van Zandvoort kwam dinsdagavond tijdens een extra vergadering bijeen om een beslissing te nemen over het voorstel om de eventuele Grand Prix van Nederland met 4,1 miljoen euro te ondersteunen. De gemeenteraad heeft unaniem haar fiat gegeven, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

De 4,1 miljoen euro komt alleen vrij wanneer het daadwerkelijk tot een Grand Prix in Zandvoort komt. Ook mag het geld alleen worden uitgegeven aan facilitaire voorzieningen, een verbeterde infrastructuur en enkele te organiseren randactiviteiten in het centrum en op de boulevard van Zandvoort. De financiële middelen mogen onder geen beding in beheer komen van Circuit Zandvoort. Het miljoenenbedrag wordt over een periode van drie jaar geïnvesteerd en moet worden terugverdiend door het verhogen van de toeristenbelasting.

Voor- en tegenstanders kregen tijdens de raadsvergadering de gelegenheid om in maximaal drie minuten hun betoog te houden. Jan Lammers beet, als een van de talloze sprekers, het spits af. Na een uur werd een korte pauze ingelast en vervolgde de raadsvergadering. Al snel stond een meerderheid achter de plannen. Alleen GroenLinks had nog wat twijfels, maar ging na een amendement ook overstag met een unanieme stemming over het voorstel tot gevolg.

Circuit Zandvoort heeft niet veel tijd meer om tot een akkoord met het FOM (Formula One Management). Op 31 maart 2019 loopt het exclusieve recht voor Circuit Zandvoort, om met het FOM te praten over de komst van de Formule 1 naar Nederland, af. Echter blijft Jan Lammers bij zijn eerdere uitspraak waarin hij stelt dat 31 maart niet gezien moet worden als een deadline, maar meer als een richtlijn. Ook na 31 maart zullen er volgens de voormalige Formule 1-coureur nog gesprekken plaatsvinden.

Een ding staat vast. Nederland, en met name Zandvoort, is weer een stapje dichterbij de komst van de Formule 1 naar het circuit in de duinen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.