Gemeente Zandvoort akkoord met investering 4,1 miljoen euro

Gemeente Zandvoort akkoord met investering 4,1 miljoen euro
© Getty Image /Red Bull Contentpool

De gemeente Zandvoort ondersteunt de komst van de Formule 1 Grand Prix naar de badplaats. Zo is dinsdagavond unaniem besloten tijdens een extra raadsvergadering. Hiermee is de komst van de Grand Prix van Nederland weer een stapje dichterbij gekomen.

De gemeenteraad van Zandvoort kwam dinsdagavond tijdens een extra vergadering bijeen om een beslissing te nemen over het voorstel om de eventuele Grand Prix van Nederland met 4,1 miljoen euro te ondersteunen. De gemeenteraad heeft unaniem haar fiat gegeven, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

De 4,1 miljoen euro komt alleen vrij wanneer het daadwerkelijk tot een Grand Prix in Zandvoort komt. Ook mag het geld alleen worden uitgegeven aan facilitaire voorzieningen, een verbeterde infrastructuur en enkele te organiseren randactiviteiten in het centrum en op de boulevard van Zandvoort. De financiële middelen mogen onder geen beding in beheer komen van Circuit Zandvoort. Het miljoenenbedrag wordt over een periode van drie jaar geïnvesteerd en moet worden terugverdiend door het verhogen van de toeristenbelasting.

Voor- en tegenstanders kregen tijdens de raadsvergadering de gelegenheid om in maximaal drie minuten hun betoog te houden. Jan Lammers beet, als een van de talloze sprekers, het spits af. Na een uur werd een korte pauze ingelast en vervolgde de raadsvergadering. Al snel stond een meerderheid achter de plannen. Alleen GroenLinks had nog wat twijfels, maar ging na een amendement ook overstag met een unanieme stemming over het voorstel tot gevolg.

Circuit Zandvoort heeft niet veel tijd meer om tot een akkoord met het FOM (Formula One Management). Op 31 maart 2019 loopt het exclusieve recht voor Circuit Zandvoort, om met het FOM te praten over de komst van de Formule 1 naar Nederland, af. Echter blijft Jan Lammers bij zijn eerdere uitspraak waarin hij stelt dat 31 maart niet gezien moet worden als een deadline, maar meer als een richtlijn. Ook na 31 maart zullen er volgens de voormalige Formule 1-coureur nog gesprekken plaatsvinden.

Een ding staat vast. Nederland, en met name Zandvoort, is weer een stapje dichterbij de komst van de Formule 1 naar het circuit in de duinen.

Door: Ries Boogert



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.