Gemeente Zandvoort akkoord met investering 4,1 miljoen euro

De gemeente Zandvoort ondersteunt de komst van de Formule 1 Grand Prix naar de badplaats. Zo is dinsdagavond unaniem besloten tijdens een extra raadsvergadering. Hiermee is de komst van de Grand Prix van Nederland weer een stapje dichterbij gekomen.

Gemeente Zandvoort akkoord met investering 4,1 miljoen euro
© Getty Image /Red Bull Contentpool

De gemeenteraad van Zandvoort kwam dinsdagavond tijdens een extra vergadering bijeen om een beslissing te nemen over het voorstel om de eventuele Grand Prix van Nederland met 4,1 miljoen euro te ondersteunen. De gemeenteraad heeft unaniem haar fiat gegeven, mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

De 4,1 miljoen euro komt alleen vrij wanneer het daadwerkelijk tot een Grand Prix in Zandvoort komt. Ook mag het geld alleen worden uitgegeven aan facilitaire voorzieningen, een verbeterde infrastructuur en enkele te organiseren randactiviteiten in het centrum en op de boulevard van Zandvoort. De financiële middelen mogen onder geen beding in beheer komen van Circuit Zandvoort. Het miljoenenbedrag wordt over een periode van drie jaar geïnvesteerd en moet worden terugverdiend door het verhogen van de toeristenbelasting.

Voor- en tegenstanders kregen tijdens de raadsvergadering de gelegenheid om in maximaal drie minuten hun betoog te houden. Jan Lammers beet, als een van de talloze sprekers, het spits af. Na een uur werd een korte pauze ingelast en vervolgde de raadsvergadering. Al snel stond een meerderheid achter de plannen. Alleen GroenLinks had nog wat twijfels, maar ging na een amendement ook overstag met een unanieme stemming over het voorstel tot gevolg.

Circuit Zandvoort heeft niet veel tijd meer om tot een akkoord met het FOM (Formula One Management). Op 31 maart 2019 loopt het exclusieve recht voor Circuit Zandvoort, om met het FOM te praten over de komst van de Formule 1 naar Nederland, af. Echter blijft Jan Lammers bij zijn eerdere uitspraak waarin hij stelt dat 31 maart niet gezien moet worden als een deadline, maar meer als een richtlijn. Ook na 31 maart zullen er volgens de voormalige Formule 1-coureur nog gesprekken plaatsvinden.

Een ding staat vast. Nederland, en met name Zandvoort, is weer een stapje dichterbij de komst van de Formule 1 naar het circuit in de duinen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Circuit ZandvoortFormule 1 GP Nederlandgemeente ZandvoortJan Lammers
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.