VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Geldkwestie staat tussen de Formule 1 en Britse GP-organisatie

Geldkwestie staat tussen de Formule 1 en Britse GP-organisatie
© Pirelli

Het is de bedoeling dat er op 19 en 26 juli twee edities van de Britse Formule 1 Grand Prix 2020 worden verreden. Maar het is goed mogelijk dat F1 en de Britse GP-organisatie er financieel niet met elkaar uitkomen. Daarvan maakte BBC Sport melding eerder deze week.

Door de coronacrisis zijn er veel grands prix uitgesteld of afgelast. Voor de Formule 1 ligt er nu de taak om een herziene kalender in elkaar te flansen, iets wat gezien de omstandigheden rond de coronacrisis een haast onmogelijke opdracht is.

Met de Grand Prix-organisatie in Oostenrijk is de sport er wel uit, maar in Groot-Brittannië ligt de organisatie dwars en het heeft allemaal met geld te maken. Normaal gesproken moet de Britse GP-organisatie 15 miljoen Britse ponden neertellen om een grand prix te hosten.

Omdat er geen publiek bij de evenementen aanwezig mag zijn vraagt de organisatie in Silverstone nu juist 15 miljoen pond, een bedrag wat de sport niet van plan is te betalen. Intussen heeft de Britse GP-organisatie het gevraagde bedrag verlaagd, maar nog steeds is het gat tussen de bedragen die de sport van plan is te betalen en het bedrag wat volgens Silverstone betaald moet worden te groot.

Ondertussen wordt er druk onderhandeld om te kijken of de partijen tot een compromis kunnen komen. Zo niet, dan ontvangt het circuit in het Duitse Hockenheim de Formule 1 met open armen. Duitsland en Hockenheim stonden dit jaar niet op de oorspronkelijke F1-kalender. Omdat de Formule 1-organisatie circuits wil compenseren lijkt Hockenheimring meer dan blij met de mogelijke komst van de Formule 1.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.