Geen wijziging van de Pirelli banden, stemming vijf tegen vijf

Volgens dr. Helmut Marko liggen de banden van Pirelli dit jaar ten grondslag aan de problemen bij Ferrari, Haas F1 en Red Bull Racing om de banden op het juiste moment op bedrijfstemperatuur te krijgen. Het enige team wat nergens last van heeft is Mercedes AMG F1.

Geen wijziging van de Pirelli banden, stemming vijf tegen vijf
© Pirelli F1 Media

Maar liefst zes Formule 1 teams zijn voor de doorvoering van aanpassingen aan de banden van Pirelli. Zo laat het Duitse Speedweek weten. Echter om een wijzigingen er door te krijgen zijn zeven stemmen voor noodzakelijk. Helaas is Mercedes en de twee klanten teams en McLaren er niet voor om wijzigingen door te voeren.

Toch werd er in Oostenrijk een vergadering belegd omtrent de banden. De teams die voor de wijziging zijn zien graag de banden van 2018 terugkeren in het kampioenschap. Bij een goedkeuring zouden de banden van 2018 al terug kunnen keren tijdens het GP-weekend in België. Helaas kwam het niet zover.

Tijdens de stemming kwam het tot een vijf tegen vijf stemming en dus blijft alles bij het oude en hoeft Pirelli niet de banden met de 2018-specs te herintroduceren.

Met name Sebastian Vettel is er zo'n beetje helemaal klaar mee. De regeltjes, de banden, et cetera. Hij zei: "Laten we gewoon niet meer stemmen en alle macht bij Ross Brawn [sportief directeur van de sport] leggen." Deze mening sluit exact aan bij die van Max Verstappen die aan het begin van het Oostenrijkse GP-weekend woorden met een zelfde lading sprak.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race