Geen topkwalificatie voor Racing Point op kletsnatte Red Bull Ring

Geen topkwalificatie voor Racing Point op kletsnatte Red Bull Ring
© Racing Point

Geen bijzondere kwalificatie voor de Grand Prix van Steiermark voor BWT Racing Point F1. Pérez start zondag vanaf een zeventiende plaats. Stroll doet dat vanaf een twaalfde plek. De Canadees mazzelde met de gridstraf van Leclerc, die drie plekken achteruit werd gezet op de startgrid.

Is het sprookje al over voor BWT Racing Point F1? In elk geval wel tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring. Daar onder hevige regen moesten beide matadors de strijd aan met twintig anderen. En dat bleek niet zo makkelijk als vorige week.

Checo Pérez viel volledig door de mand en leek het niet te zien zitten om te gaan rijden. Het gezicht van Pérez sprak boekdelen; een mengeling van ongeloof en misschien wel schaamte. Bij navraag bij het team bleek dat hij geen vertrouwen had om te rijden in de zeer natte conditie. Hij miste vier-tiende op zijn teamgenoot die wel Q1 overleefde.

Stroll kwam beter uit de verf in natte omstandigheden. Hij haalde een voor hem prima dertiende plaats. Meer zat er ook niet in voor de Canadees die uiteindelijk een-tiende niet kon vinden om door te gaan naar Q3.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zondag, maakt Stroll zeker wel kans om punten te scoren. Maar zoals altijd, starten in het middenveld waarin de drukte het heftigst is, betekent in eerste instantie om de auto heel te houden.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.