Geen punten voor Russell, maar wel knappe zestiende plek

Dikke buiging voor Williams Rokit F1 coureur George Russell. Hij finishte op de Hungaroring bij de GP van Hongarije op een zestiende plaats. Teamgenoot Robert Kubica ging als negentiende over de eindstreep.

Geen punten voor Russell, maar wel knappe zestiende plek
© Williams F1

Russel heeft in Hongarije laten zien dat hij terecht in een stoeltje in de Formule 1 terecht is gekomen. Hij verbaasde vriend en vijand al door zich als zestiende te kwalificeren. Maar ook in de race liet hij zien boven het materiaal uit te stijgen. Hij stond aan het begin zelfs even op een dertiende plaats maar dat kon hij niet vasthouden. Wel kon hij de zestiende plek net voor Stroll lang vasthouden.

Uiteindelijk ging de Canadees naar binnen en leek de druk van achter af te nemen. Giovinazzi bleef op een gestage anderhalve seconden achter hem. Kubica bleef als laatste in het veld acteren en wisselde stuivertje met degenen die voor een pitstop naar binnen gingen. Helaas dus geen punten voor het Britse team, maar wel een grote stap vooruit.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister