VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Geen primeur voor Sochi: 'Op Mugello eerste F1-race met publiek'

Geen primeur voor Sochi: 'Op Mugello eerste F1-race met publiek'
© Ferrari F1

Formule 1-baas Chase Carey heeft gezegd er publiek wordt toegelaten in het Formule 1-weekend voor de Grand Prix van Toscane. De GP van Toscane wordt in het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september verreden op Circuit Mugello.

De organisatie van de Grand Prix van Rusland beoogde eerder dit jaar nog de primeur hebben: de eerste Formule 1-race van 2020 met publiek. "Het zal een ongelofelijk festival worden voor zoveel mogelijk fans", gaf de organisatie van Sochi Autodrom een maand geleden aan.

"Het aantal fans blijft jaar na jaar op een goed niveau en we zijn er zeker van dat de uitdagingen die er dit jaar zijn geen hinder zullen vormen voor de fans. We werken erg nauwkeurig aan een plan om fans veilig te kunnen toelaten", liet Alexey Titov (promoter) op 11 juli weten.

Maar het Italiaanse Mugello is Sochi voor. Dat kan opgemaakt worden uit de woorden van Formule 1-baas Chase Carey. "Hoogstwaarschijnlijk zal de eerste race met een klein aantal fans het raceweekend in Mugello zijn, en tegen het einde van het seizoen zal het aantal races met toeschouwers toenemen", aldus Carey tegenover MotorsportWeek.

"We hopen zoveel mogelijk toeschouwers te verwelkomen. Maar in sommige landen willen de regeringen wachten met een beslissing over de toelating van fans om meer tijd te hebben om de situatie [rond Covid-19] te beoordelen."

Vandaag werd overigens bekendgemaakt dat het aantal personen wat in Rusland besmet is richting het miljoen gaat. Er is nog geen zicht op een duidelijk daling in de grafieken, dus het blijft voorlopig nog de vraag of er fans op het Russische Sochi Autodrom aanwezig kunnen zijn. Wordt vervolgd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.