Geen grip voor Alfa Romeo-rijders op vrijdag in Mexico

Geen grip voor Alfa Romeo-rijders op vrijdag in Mexico
© Alfa Romeo Racing

In de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico leek het nog wel te gaan voor de rijders van Alfa Romeo Racing. Antonio Giovinazzi kon een tiende tijd rijden, maar in VT2 kwam er niet meer uit dan een P14 voor Kimi Räikkönen.

Het grootste probleem voor de coureurs van Alfa Romeo Racing is het vinden van grip, maar dat was voor de meeste van de tegenvallers het geval. Antonio Giovinazzi kon vooral in VT1, zo zegt hij zelf, niet de benodigde grip vinden.

"De baan was moeilijk vandaag, vooral in VT1 had ik niet veel grip", begint Giovinazzi. "Tijdens VT2 had ik het wat lastig en ik kreeg er geen goede ronde uit, zodat ik geen snelle ronde kon produceren. De rondetijden zijn wat mij betreft niet representatief voor ons. Goed kwalificeren is erg belangrijk, dus daar gaan we ons nu op focussen."

Kimi Räikkönen, die de laatste tijd zijn meerdere moet erkennen in zijn nieuwe teamgenoot uit Italië, deed het in de tweede vrije training beter dan Giovinazzi. Maar ook de 40-jarige Fin kon niet de grip vinden op het Mexicaanse asfalt.

"Het was zeker niet makkelijk om grip te vinden, maar zo is het altijd op deze baan. We hadden een drukke vrijdag, en we hebben ons programma uitgerold. Nu gaan we ons richten op de kwalificatie van zaterdag", aldus Räikkönen in zijn standaard praatje.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.