Geen gridstraf voor Ricciardo in Canada, MGU-K hersteld

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kan opgelucht ademhalen omdat zijn defect gewaande MGU-K component niet defect blijkt te zijn. Dit houdt voorlopig in dat de winnaar van de Grand Prix van Monaco in Canada geen gridstraf hoeft te incasseren.

Geen gridstraf voor Ricciardo in Canada, MGU-K hersteld
©Getty Images / Red Bull Racing

Na onderzoek door Renault blijkt dat de MGU-K van Daniel Ricciardo weer hergebruikt kan worden in Canada. Halverwege de race in Monte Carlo verloor de Australiër veel motorvermogen en dat werd veroorzaakt voor de MGU-K. De coureurs mogen per seizoen slechts drie MGU-K componenten gebruiken en Ricciardo was al bezig aan zijn tweede.

Renault heeft bevestigd dat de MGU-K herbruikbaar is en laat weten dat het niet een onherroepelijk defect ging, maar om een montagefout.

Helmut Marko tegenover Auto Motor und Sport: "Het lijkt er op dat we in Montreal geen gridstraf krijgen, maar die zullen we later in het seizoen toch moeten incasseren."

Een gridstraf lijkt uiteindelijk dus onvermijdelijk voor de Australische Red Bull-coureur, er staan namelijk nog 15 Grands Prix op de F1-kalender.



Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET