VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Geen gridstraf voor Ricciardo in Canada, MGU-K hersteld

Geen gridstraf voor Ricciardo in Canada, MGU-K hersteld
©Getty Images / Red Bull Racing

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kan opgelucht ademhalen omdat zijn defect gewaande MGU-K component niet defect blijkt te zijn. Dit houdt voorlopig in dat de winnaar van de Grand Prix van Monaco in Canada geen gridstraf hoeft te incasseren.

Na onderzoek door Renault blijkt dat de MGU-K van Daniel Ricciardo weer hergebruikt kan worden in Canada. Halverwege de race in Monte Carlo verloor de Australiër veel motorvermogen en dat werd veroorzaakt voor de MGU-K. De coureurs mogen per seizoen slechts drie MGU-K componenten gebruiken en Ricciardo was al bezig aan zijn tweede.

Renault heeft bevestigd dat de MGU-K herbruikbaar is en laat weten dat het niet een onherroepelijk defect ging, maar om een montagefout.

Helmut Marko tegenover Auto Motor und Sport: "Het lijkt er op dat we in Montreal geen gridstraf krijgen, maar die zullen we later in het seizoen toch moeten incasseren."

Een gridstraf lijkt uiteindelijk dus onvermijdelijk voor de Australische Red Bull-coureur, er staan namelijk nog 15 Grands Prix op de F1-kalender.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.