Gebroken remschijf lag ten grondslag aan crash van Leclerc

Gebroken remschijf lag ten grondslag aan crash van Leclerc
©Sauber F1 Media

Charles Leclerc moest afgelopen zondag opgeven tijdens de Grand Prix van Monaco. De Sauber-coureur verloor de controle over zijn Sauber-bolide nadat het remwerk dienst weigerde. De Monegask nam in zijn uitvalbeurt Toro Rosso-coureur Brendon Hartley zeer onfortuinlijk mee naar de lijst van uitvallers.

De eerste onderzoeken die door het Sauber-team zijn gedaan toonden aan dat de linker remschijf van Leclerc gebroken was. De oorzaak is inmiddels ook achterhaald; Vuil op de baan deed de schijf uiteindelijk in stukken breken, waardoor Charles Leclerc bij het uitkomen van de tunnel niet meer kon remmen en kansloos was om zijn voorganger Brendon Hartley te ontwijken.

Het eufel werd veroorzaakt door vuil op het asfalt in de straten van Monte Carlo, waardoor de remschijf uit eindelijk brak. Leclerc liet achteraf weten dat zijn rempedaal steeds sponziger aanvoelde. Toch bleef de Sauber-coureur er op hopen dat hij de finish kon behalen, helemaal omdat zijn voorganger een tijdstraf van vijf seconden moest ondergaan.

Helaas, het liep allemaal even anders. Leclerc kon zijn Sauber direct aan het eind van de tunnel achterlaten en Hartley kon nog wel de pitstraat bereiken, maar de schade aan zijn STR13 was te groot om de race in Monaco te hervatten.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.
Redactie Contact RSS Feeds Privacy Disclaimer Vacatures Huisregels Adverteren
Alle rechten voorbehouden © 2016-2020