Gazprom ontkent toetreding - als sponsor - tot de Formule 1

Gazprom ontkent toetreding - als sponsor - tot de Formule 1
©Honda Racing

Volgens diverse media heeft Russische energiereus Gazprom een overeenkomst geweigerd met Toro Rosso, vanaf 2020 Alpha Tauri. Met de deal zou naar verluidt een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid zijn.

Maar van een deal is geen sprake, omdat Gazprom de handdoek in de ring heeft gegooid. Sterker nog, de Russische energiereus heeft ontkend dat er gesprekken hebben plaatsgevonden met Toro Rosso/Alpha Tauri. Volgens Sergey Kupryanov van het persbureau TASS heeft Gazprom niet onderhandeld met de Italiaanse formatie uit Faenza, waar Daniil Kvyat volgend jaar een vaste waarde is.

Een woordvoerder van Gazprom laat weten: "Iedereen kan sponsor worden, maar willen we dat echt? Op dit moment is Gazprom niet van plan om zich te vertonen in de Formule 1."

De laatste weken gonsde het al van de geruchten over een toetreding van Gazprom - als sponsor - in de wereld die Formule 1 heet. Naast Alpha Tauri werd ook Renault genoemd als mogelijkheid. Maar voorlopig houdt Gazprom de boot af. Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.