Gazprom ontkent toetreding - als sponsor - tot de Formule 1

Volgens diverse media heeft Russische energiereus Gazprom een overeenkomst geweigerd met Toro Rosso, vanaf 2020 Alpha Tauri. Met de deal zou naar verluidt een bedrag van 35 miljoen euro gemoeid zijn.

Gazprom ontkent toetreding - als sponsor - tot de Formule 1
©Honda Racing

Maar van een deal is geen sprake, omdat Gazprom de handdoek in de ring heeft gegooid. Sterker nog, de Russische energiereus heeft ontkend dat er gesprekken hebben plaatsgevonden met Toro Rosso/Alpha Tauri. Volgens Sergey Kupryanov van het persbureau TASS heeft Gazprom niet onderhandeld met de Italiaanse formatie uit Faenza, waar Daniil Kvyat volgend jaar een vaste waarde is.

Een woordvoerder van Gazprom laat weten: "Iedereen kan sponsor worden, maar willen we dat echt? Op dit moment is Gazprom niet van plan om zich te vertonen in de Formule 1."

De laatste weken gonsde het al van de geruchten over een toetreding van Gazprom - als sponsor - in de wereld die Formule 1 heet. Naast Alpha Tauri werd ook Renault genoemd als mogelijkheid. Maar voorlopig houdt Gazprom de boot af. Wordt vervolgd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.