Gaat Williams F1 Roy Nisanny als testcoureur aankondigen?

Het lijkt er sterk op dat Williams F1 in januari opnieuw voor het geld gaat en een coureur met een minder geweldige carrière achter zijn naam - maar wel over de nodige financiële middelen kan beschikken - in de arm neemt.

Gaat Williams F1 Roy Nisanny als testcoureur aankondigen?
© Pirelli

Het zou naar verluidt om Roy Nissany gaan. Roy Nissany is een 25-jarige Israëlisch autocoureur. Hij is de zoon van voormalig Minardi Formule 1-testrijder Chanoch Nissany, een succesvol zakenman, die racen als hobby heeft.

Vorige week nam Roy Nissany voor Williams F1 deel aan de bandentest van Pirelli op Yas Marina Circuit, Abu Dhabi. De Israëlische coureur nam twee dagen voor zijn rekening en was enkele seconden langzamer dan zijn collega's. Nu lijkt het erop dat hij halverwege januari wordt aangekondigd als hun officiële testcoureur van de Britse formatie uit Grove.

De media heeft van Williams F1 een uitnodiging ontvangen, om op dinsdag 14 jannuari 2020 in Tel Aviv - de geboorteplaats van Roy Nissany - een persconferentie bij te wonen. Nu wordt de naam 'Roy Nissany' niet in uitnodiging genoemd, toch heeft Williams F1 het over een "speciale aankondiging".

De vader van Roy, Chanoch Nissany, was de eerste Israëlische Formule 1-coureur ooit. In 2005 was hij derde coureur, bij Minardi tijdens de Grand Prix van Hongarije. Dit werd gedaan om zijn populariteit in Hongarije. Zijn rol van derde coureur bij Minardi heeft dan ook maar een paar rondjes geduurd. Na een paar rondjes op de Hungaroring belandde Nissany al meteen in de grindbak.

Nissany is dan ook de eerste Formule 1-coureur, tot nu toe, die de legendarische woorden over de boardradio riep: "Guys, I'm coming in, I'm having too much grip!"

Roy Nissany bereikte in 2018 tijdens het F2-seizoen met Campos in België de tiende plaats en scoorde daarmee zijn enige punt. Hij zou uiteindelijk op plek 22 in het kampioenschap eindigen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.