Gaat de Formule 1 naar Vietnam? Heineken hoopt van wel

Liberty Media onderzoekt naar verluidt of er mogelijkheden zijn om een Grand Prix te rijden in Vietnam. De Aziatische race zou daarmee de Maleise Grand Prix -deze staat in 2017 voorlopig voor de laatste keer op de Formule 1-kalender- moeten vervangen.

Gaat de Formule 1 naar Vietnam? Heineken hoopt van wel
Foto: Happyland Circuit (maart 2016) - Bron: Happyland Circuit

Volgens het Britse The Sun zijn de besprekingen nog in een pril stadium en staat nog niets vast. De Formule 1-race zou vermoedelijk in de buurt van Ho Chi Minh City gereden worden, zo laat The Sun weten. Ook al zijn de gesprekken nog in een begin stadium, er zijn al meerdere sponsors, waaronder Heineken, die graag instappen om de populariteit van hun producten te vergroten.

Vorig jaar werd er in Ho Chi Minh City een professioneel circuit, op ongeveer 30 kilometer van Ho Chi Minh City, geopend en inmiddels voldoet dat circuit (Happylands) bijna aan de standaards die gesteld worden door de Formule 1. Eerder dit jaar liet Bernie Ecclestone weten dat er geen kans is op een Vietnamese Grand Prix omdat het land 'geen geschiedenis heeft met de autosport'.

De gesprekken die momenteel zijn gevoerd met de Vietnamezen staan dus loodrecht op het gedachtegoed van de gewezen 'vader van de Formule 1', Bernie Ecclestone. Biergigant Heineken liet in september 2016 al weten dat ze zeer geïnteresseerd zijn in het sponsoren van de Grand Prix van Vietnam.

Wordt vervolgd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.