Frisjes, droog en zonnig tijdens het GP-weekend Verenigde Staten

In het weekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november is het de beurt aan Austin in de Verenigde Staten om de Formule 1 te huisvesten. Op de Circuit of The Americas (CoTA) wordt het negentiende GP-weekend van 2019 gehouden. Maar wat zijn de weersvoorspellingen?

Frisjes, droog en zonnig tijdens het GP-weekend Verenigde Staten
© Ferrari F1

Het is een stuk frisser in Austin (in de staat Texas) van afgelopen weekend in Mexico. Zeker in de nacht is een extra dekentje geen overbodige luxe, want 's nacht komt het kwik niet boven de 3 tot 6 graden uit. Maar ook overdag is het niet erg warm te noemen. De temperatuur schommelt overdag rond de 16 graden en er waait een wind met een kracht van 2 Beaufort.

Het weer op vrijdag

Het is vrijdag zonnig, terwijl er hier en daar een wolkje voorbij drijft. De temperatuur komt niet boven de 16 graden uit. De wind waait uit het noordnoordoosten met een kracht van 2 Bft.

Het weer op zaterdag

Voor de zaterdag is een identiek weerbeeld van toepassing. Alleen draait de wind iets en zal op de dag van de kwalificatie uit het noordoosten waaien, ook met een windkracht van 2 Bft.

Het weer op zondag

Zondag, de dag van de race, geldt hetzelfde. Alleen is de wind nu opnieuw gedraaid en waait nu vanuit het zuidoosten, ook weer met 2 Bft.

De kans dat het komend weekend gaat regenen in Austin is nihil. Er wordt op alle dagen een kans van 10% gegeven voor neerslag, dus kunnen er vanuit gaan dat het niet gaat regenen.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.