Frisjes, droog en zonnig tijdens het GP-weekend Verenigde Staten

Frisjes, droog en zonnig tijdens het GP-weekend Verenigde Staten
© Ferrari F1

In het weekend van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november is het de beurt aan Austin in de Verenigde Staten om de Formule 1 te huisvesten. Op de Circuit of The Americas (CoTA) wordt het negentiende GP-weekend van 2019 gehouden. Maar wat zijn de weersvoorspellingen?

Het is een stuk frisser in Austin (in de staat Texas) van afgelopen weekend in Mexico. Zeker in de nacht is een extra dekentje geen overbodige luxe, want 's nacht komt het kwik niet boven de 3 tot 6 graden uit. Maar ook overdag is het niet erg warm te noemen. De temperatuur schommelt overdag rond de 16 graden en er waait een wind met een kracht van 2 Beaufort.

Het weer op vrijdag

Het is vrijdag zonnig, terwijl er hier en daar een wolkje voorbij drijft. De temperatuur komt niet boven de 16 graden uit. De wind waait uit het noordnoordoosten met een kracht van 2 Bft.

Het weer op zaterdag

Voor de zaterdag is een identiek weerbeeld van toepassing. Alleen draait de wind iets en zal op de dag van de kwalificatie uit het noordoosten waaien, ook met een windkracht van 2 Bft.

Het weer op zondag

Zondag, de dag van de race, geldt hetzelfde. Alleen is de wind nu opnieuw gedraaid en waait nu vanuit het zuidoosten, ook weer met 2 Bft.

De kans dat het komend weekend gaat regenen in Austin is nihil. Er wordt op alle dagen een kans van 10% gegeven voor neerslag, dus kunnen er vanuit gaan dat het niet gaat regenen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.