VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Frédéric Vasseur: "Leclerc gaat beter met de druk om dan Vettel"

Frédéric Vasseur: "Leclerc gaat beter met de druk om dan Vettel"
© Ferrari F1

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur zegt verbaasd te zijn over het feit dat de 21-jarige Charles Leclerc zo snel de druk bij zijn meer ervaren teamgenoot Sebastian Vettel kan leggen.

In 2018 maakte Charles Leclerc zijn debuut in de Formule 1 bij het Sauber F1-team. "Ik had niet verwacht dat Charles [Leclerc] zich zo snel zou laten gelden bij Ferrari", aldus Vasseur tegenover het Franse Canal Plus. "Het lijkt voor Vettel allemaal wat stroever te gaan. Beiden staan onder druk van Mercedes, maar Leclerc gaat daar beter mee om dan Vettel."

Ondanks dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto onlangs nog liet weten dat Sebastian Vettel de numbero uno is van de Scuderia, verwacht Vasseur dat het niet lang zal duren voordat Leclerc die positie heeft overgenomen. "Charles had een geweldige eerste helft van het seizoen", vervolgt Vasseur.

"Natuurlijk niet in ieder weekend, maar ik heb het ook niet over zijn crash in Duitsland. Vorig weekend liep het bij meerdere coureurs niet goed af, inclusief beide Mercedes-coureurs", aldus de Franse teambaas. "De laatste twee vochten waren erg glad en velen maakte daar fouten."

"Maar vanaf het begin van het weekend zag het er naar uit dat Leclerc snel genoeg was voor de poleposition, en hij maakte ook sterke weekenden mee in de drie Grands Prix daarvoor", aldus Vasseur.

Door: Ries Boogert



0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.