Frédéric Vasseur: "Leclerc gaat beter met de druk om dan Vettel"

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur zegt verbaasd te zijn over het feit dat de 21-jarige Charles Leclerc zo snel de druk bij zijn meer ervaren teamgenoot Sebastian Vettel kan leggen.

Frédéric Vasseur: "Leclerc gaat beter met de druk om dan Vettel"
© Ferrari F1

In 2018 maakte Charles Leclerc zijn debuut in de Formule 1 bij het Sauber F1-team. "Ik had niet verwacht dat Charles [Leclerc] zich zo snel zou laten gelden bij Ferrari", aldus Vasseur tegenover het Franse Canal Plus. "Het lijkt voor Vettel allemaal wat stroever te gaan. Beiden staan onder druk van Mercedes, maar Leclerc gaat daar beter mee om dan Vettel."

Ondanks dat Ferrari-teambaas Mattia Binotto onlangs nog liet weten dat Sebastian Vettel de numbero uno is van de Scuderia, verwacht Vasseur dat het niet lang zal duren voordat Leclerc die positie heeft overgenomen. "Charles had een geweldige eerste helft van het seizoen", vervolgt Vasseur.

"Natuurlijk niet in ieder weekend, maar ik heb het ook niet over zijn crash in Duitsland. Vorig weekend liep het bij meerdere coureurs niet goed af, inclusief beide Mercedes-coureurs", aldus de Franse teambaas. "De laatste twee vochten waren erg glad en velen maakte daar fouten."

"Maar vanaf het begin van het weekend zag het er naar uit dat Leclerc snel genoeg was voor de poleposition, en hij maakte ook sterke weekenden mee in de drie Grands Prix daarvoor", aldus Vasseur.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race