Franz Tost voorspelt: "meer spannende races in de toekomst"

Franz Tost voorspelt: "meer spannende races in de toekomst"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Over het algemeen is iedereen het er over eens dat de nieuwe voorschriften voor de Formule 1 een goede stap voorwaarts zijn. Niet alleen de extra verlaging van de budget cap wordt door de meeste teams toegejuicht, maar ook de beperking van aerotests zijn positief ontvangen. Zo ook bij het Formule 1-team van AlphaTauri.

Vanwege de coronacrisis zijn er in korte tijd veel reglementen veranderd. Om de wereldwijde crisis het hoofd te bieden waren de aanpassingen van soms al bepaalde regels hoog nodig. Met ingang van 2021 geldt er een budget cap van 145 miljoen dollar. Ook zijn de regels rond het gebruik van de windtunnel aangepakt.

"Deze wijzigingen van de regels zijn een belangrijke stap voorwaarts voor de toekomst van de Formule 1. De FIA, de Formule 1 en de teams hebben op een professionele manier samengewerkt, om deze nieuwe regels, die er op gericht zijn de kosten te verlagen en de show te verbeteren", aldus AlphaTauri-teambaas Franz Tost op de website van het team.

"Ik verwacht dat de prestaties van de auto's op de baan dichter bij elkaar zullen zitten, wat garant moet staan voor spannende races in de toekomst. Financieel gezien is er een goede kans dat de budget cap de sport veranderd in een winstgevende zaak", aldus Tost.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.