Hij zal veel van Pierre moeten leren

Franz Tost verwacht "een zeer steile leercurve" van Tsunoda

Franz Tost verwacht veel van rookie Yuki Tsunoda. Maar de Oostenrijkse teambaas van AlphaTauri zou er niet van opkijken als de Japanse coureur tijdens zijn debuutjaar hier en daar zal crashen.

Franz Tost verwacht "een zeer steile leercurve" van Tsunoda
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Yuki Tsunoda

De AlphaTauri-teambaas heeft nooit onder stoelen of banken gestoken hier hoog hij Yuki Tsunoda in schat. De Japanner liet veel potentieel zien in 2020, zijn debuutjaar in de Formule 2 en hij als derde het kampioenschap afsloot. Toch verwacht Tost dat Tsunoda zo nu en dan een crash zal meemaken, ook al heeft de Japanner al bewezen zeer snel te leren.

"We verwachten dat zijn leercurve behoorlijk steil zal zijn, dus goede prestaties zullen niet lang op zich laten wachten"zei Franz Tost. "Vanzelfsprekend zal hij hier en daar een crash meemaken, maar dat is onderdeel van het leerproces. Maar wat bijzonder opvallend is is bijvoorbeeld zijn controle over de auto en snelheid in de bochten."

"Als hij zijn leercurve doorzet, zoals hij vorig jaar deed bij de tests in Imola en Abu Dhabi, dan weet ik zeker dat we fantastische races gaan zien", aldus de Oostenrijker, die ook veel verwacht van Pierre Gasly. "Zijn ervaring zal een waardevolle aanwinst zijn voor de ontwikkeling van Tsunoda."

Yuki Tsunoda moet alles leren van zijn teamgenoot, aldus Tost

De teamgenoot van Yuki Tsunoda is Pierre Gasly, een coureur met alweer vier jaar ervaring in de Formule 1. Tost vervolgt: "Pierre is een zeer bekwame coureur en heeft nu ook de nodige ervaring om een teamleider te zijn en Yuki op sleeptouw te kunnen nemen. Coureurs vergelijken zichzelf altijd met hun teamgenoot, dus hoe beter die is, hoe meer je gepusht wordt om te verbeteren."

"Yuki zal alles van Pierre moeten leren, zoals bijvoorbeeld door de rondetijden, de set-up van de auto en de racelijnen te vergelijken - dit is allemaal erg belangrijk, vooral op de circuits die voor Yuki nieuw zijn. Als je een sterke teamgenoot krijgt, kun je de verschillende parameters vergelijken, en die helpen je weer om je eigen prestaties te verbeteren" aldus de Oostenrijker.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriF1 nieuws 2021Formule 1 2021Franz TostPierre GaslyYuki Tsunoda
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.