Franz Tost: "Red Bull niet van plan Gasly niet zomaar te laten gaan"

Red Bull is niet van plan om Pierre Gasly op korte termijn naar een ander team te laten gaan. Dat stelt AlphaTauri-teambaas Franz Tost. "Ze hebben veel geld en tijd in hem geïnvesteerd", aldus Tost tegenover Motorsport-Total.

Franz Tost: "Red Bull niet van plan Gasly niet zomaar te laten gaan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Pierre Gasly kust de bokaal, na zijn eerste Formule 1-zege (Italië 2020)

De Fransman promoveerde in 2019 naar Red Bull Racing en werd de teamgenoot van Max Verstappen. Halverwege het seizoen verdronk de Fransman in de RB15 door de prestaties van de Nederlander en werd hij teruggezet naar Toro Rosso, het tegenwoordige AlphaTauri. Vervolgens herpakte Gasly zich klom in Brazilië 2019 de tweede trede van het podium. In 2020 wist hij zelfs de Grand Prix van Italië te winnen.

Pierre Gasly maakte in 2020 een topseizoen mee. Naast zijn zege in Italië en wist hij daarnaast nog eens negen keer in de punten te finishen. Met dat resultaat was hij verantwoordelijk voor ongeveer driekwart van het puntentotaal van AlphaTauri. En dat is andere teams niet ontgaan en er is interesse getoond in de diensten van Franse coureur.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Franz Tost begrijpt natuurlijk dat er interesse is getoond in Gasly, maar stelt duidelijk dat Red Bull niet van plan zal zijn hem zomaar te laten gaan. "Als een coureur zoals Pierre zo goed bezig is, zullen andere teams naar de mogelijkheden vissen", laat de Oostenrijker optekenen door Motorsport-Total.

"Andere teams willen natuurlijk weten wanneer een coureur beschikbaar is", gaat Tost verder. "Maar hij staat onder contract bij Red Bull en ik denk niet dat ze hem zo vroeg in zijn carrière al willen laten gaan. Ze hebben veel geld en tijd geïnvesteerd in zijn carrière en daar zullen ze vroeg of laat de vruchten van willen plukken. Ze willen met hem races en kampioenschappen winnen."

Pierre Gasly krijgt in 2021 een nieuwe teamgenoot in Yuki Tsunoda. De Japanner is een talentvolle coureur die vorig jaar in de Formule 2 debuteerde en het kampioenschap als derde, achter Callum Ilott en kampioen Mick Schumacher, afsloot. AlphaTauri verwacht veel van de jonge Red Bull-Honda-junior. De Italiaanse formatie uit Faenza ziet in Pierre Gasly als teamleider de ideale teamgenoot voor Tsunoda.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriF1 nieuws 2021Formule 1 2021Franz TostPierre Gasly
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.