Franz Tost: "Niet ondenkbaar dat Tsunoda een vrije training rijdt"

Vandaag was Red Bull-junior Yuki Tsunoda te gast in Faenza om bij AlphaTauri een stoeltje te schuimen. De Japanner gaat begin november zijn eerste 300 kilometer in een F1-bolide rijden. Franz Tost zegt dat het niet ondenkbaar is dat Tsunoda een vrije training gaat rijden.

Franz Tost: "Niet ondenkbaar dat Tsunoda een vrije training rijdt"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vandaag reisde Yuki Tsunoda af naar de thuisbasis van AlphaTauri om een zich een stoeltje te laten aanmeten. Na de Grand Prix van Emilia-Romagna, die in Imola wordt verreden, zal de Japanse Red Bull-junior in een bolide van 2018 tenminste 300 kilometer afleggen, om aan de eisen van de FIA te voldoen om aan een vrije training te mogen deelnemen.

Franz Tost zei op de officiële website van de Formule 1 dat Honda's beslissing om na 2021 de sport te verlaten, geen invloed zal hebben op de plannen van het team uit Faenza om samen te werken met Tsunoda. "De filosofie van Red Bull houdt niet in dat je om politieke redenen rijders voor AlphaTauri uitnodigt. Een renner kan alleen in ons team komen vanwege zijn sportresultaten. De uitnodiging is niet afhankelijk van of Honda blijft of vertrekt", zei Tost.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

"Yuki Tsunoda doet het fantastisch in de Formule 2. Hij won twee races - in Spa en op Silverstone. In Oostenrijk, in de regen, reed hij lange tijd aan de leiding, maar door problemen met de radio eindigde hij slechts tweede. Hij heeft een natuurlijke snelheid en vaardigheden. We zullen de rest op de baan evalueren."

"Na het GP-weekend in Imola legt hij 300 kilometer af tijdens een test. Misschien geven we hem daarna de kans om aan de training van vrijdag deel te nemen", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriF1 GP Emilia-RomagnaF1 GP Emilia-Romagna 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Franz TostYuki Tsunoda
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.