VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Franz Tost: "Niet ondenkbaar dat Tsunoda een vrije training rijdt"

Franz Tost: "Niet ondenkbaar dat Tsunoda een vrije training rijdt"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vandaag was Red Bull-junior Yuki Tsunoda te gast in Faenza om bij AlphaTauri een stoeltje te schuimen. De Japanner gaat begin november zijn eerste 300 kilometer in een F1-bolide rijden. Franz Tost zegt dat het niet ondenkbaar is dat Tsunoda een vrije training gaat rijden.

Vandaag reisde Yuki Tsunoda af naar de thuisbasis van AlphaTauri om een zich een stoeltje te laten aanmeten. Na de Grand Prix van Emilia-Romagna, die in Imola wordt verreden, zal de Japanse Red Bull-junior in een bolide van 2018 tenminste 300 kilometer afleggen, om aan de eisen van de FIA te voldoen om aan een vrije training te mogen deelnemen.

Franz Tost zei op de officiële website van de Formule 1 dat Honda's beslissing om na 2021 de sport te verlaten, geen invloed zal hebben op de plannen van het team uit Faenza om samen te werken met Tsunoda. "De filosofie van Red Bull houdt niet in dat je om politieke redenen rijders voor AlphaTauri uitnodigt. Een renner kan alleen in ons team komen vanwege zijn sportresultaten. De uitnodiging is niet afhankelijk van of Honda blijft of vertrekt", zei Tost.

"Yuki Tsunoda doet het fantastisch in de Formule 2. Hij won twee races - in Spa en op Silverstone. In Oostenrijk, in de regen, reed hij lange tijd aan de leiding, maar door problemen met de radio eindigde hij slechts tweede. Hij heeft een natuurlijke snelheid en vaardigheden. We zullen de rest op de baan evalueren."

"Na het GP-weekend in Imola legt hij 300 kilometer af tijdens een test. Misschien geven we hem daarna de kans om aan de training van vrijdag deel te nemen", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.