Franz Tost begrijpt nog steeds niets van Ricciardo's besluit

Na de zomer maakte Daniel Ricciardo bekend dat hij Red Bull Racing verruilde voor Renault Sport. De Australiër wilde zijn carrière een andere richting op laten gaan en gaaf er een drastische draai aan. Toro Rosso-teambaas Franz Tost begrijpt niets van die beslissing.

Franz Tost begrijpt nog steeds niets van Ricciardo's besluit
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Daniel Ricciardo geeft als meest belangrijke reden, van het nemen van zijn beslissing, op dat hij een nieuwe start wilde maken in zijn carrière. Hij besloot 180 graden te draaien en liet zich verleiden door het Franse Renault Sport, die met een flinke cheque voor zijn neus stonden.

Zijn voormalig teambaas, in de tijd dat Ricciardo nog voor de Italiaanse formatie uitkwam, snapt niets van het besluit van de zevenvoudig Grand Prix -winnaar. Franz Tost denkt niet dat Ricciardo het juiste besluit heeft genomen.

"Nee, zeker niet. Ik denk dat hij niet de juiste keuze heeft gemaakt", laat Tost door de Italiaanse editie van Motorsport optekenen. "Maar dat is mijn persoonlijke mening. Het verlaten van Red Bull racing is een keuze die ik nooit zal begrijpen."

De normaliter zo zwijgzame Oostenrijker heeft een uitgesproken mening over de reden die Ricciardo opgaf. "Binnen een winnend team is de sfeer vaak niet zo heel erg goed. Maar als je rust wil dan kan je beter bij je vrouw thuis blijven, en niet in de Formule 1. Ik zie dat op die manier", aldus de Oostenrijkse teambaas.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET